Social media

Zo maak je een video-advertentie op YouTube [5 tips]

0

Adverteren met video: je kunt er bijna niet meer omheen. Maar waar begin je als je een video-advertentie wil plaatsen op YouTube? Welke soorten advertenties zijn er? En wat is nou echt belangrijk? 5 tips.

1. Kies de juiste soorten advertentie

Er zijn drie soorten advertenties:

  • TrueView in-stream ads
    Bij deze vorm van adverteren speelt jouw video voorafgaand aan een andere video af. Kijkers kunnen na vijf seconden wegklikken.
  • TrueView video discovery ads
    Bij deze vorm van video-adverteren verschijnt jouw video in organische zoekresultaten op YouTube. Dit kan bijvoorbeeld zijn als zoekresultaat of naast video als ‘gerelateerde content.’
  • Bumper advertenties
    Dit zijn superkorte video-advertenties van maximaal 6 seconden die voor, tijdens, of na een video kunnen spelen. Vooral geschikt voor brand awareness.

2. Maak het begin boeiend

Het allerbelangrijkste van je video-advertentie? Dat is je video zelf! Je video is je basis, en die moet gewoon supergoed zijn – vooral het begin. In de eerste paar seconden van jouw video besluit de kijker namelijk of hij/zij wil blijven kijken of niet. Zorg dus voor een krachtig begin, besteed hier veel aandacht aan. Dit is vooral belangrijk bij in-stream advertenties, omdat kijkers dan na 5 seconden kunnen wegklikken.

3. Ga gericht targeten

Je kunt je video-advertentie heel gericht targeten op jouw doelgoep. Maak je campagne een stuk meer gericht door je video-advertentie toe te spitsen op een bepaalde locatie of bepaalde interesses of zoekwoorden.

4. Maak je video interactief

Wat is je CTA? Wat wil je dat de kijker doet als hij of zij je video heeft gezien? Maak je video interactief door annotations of cards te gebruiken. YouTube heeft onlangs de nieuwe endscreens gelanceerd, waarmee je heel gemakkelijk interactieve linkjes naar je website of andere video’s kunt plaatsen aan het einde van je video. Het grootste voordeel van cards en de endscreen is dat deze linkjes ook op mobiele apparaten werken, in tegenstelling tot de ‘oude’ annotations.

5. Kies voor een effectieve lengte

Wat is de juiste lengte voor een video? Het is een vraag die me veel gesteld wordt. Er zijn ontzettend veel onderzoeken geweest naar de juiste lengte voor een video, en dat verschilt per platform. Volgens Yellow Online is de ideale lengte voor een video-advertentie op YouTube 15-20 seconden, kort dus!

Bekijk alle tips in deze video:

Accepteer cookies