Content

Top 10: webdesigntrends, weg met ‘why’ & contentmarketing

0

De kerstdagen komen dichterbij en het eind van het jaar nadert. Voordat we terugblikken op het afgelopen Frankwatching-jaar, kijken we eerst even terug op afgelopen maand. Welke artikelen werden het meest gelezen in november?

1. De 10 webdesigntrends voor 2017

Het is ieder jaar weer een leuke en interessante voorspelling: wat staat ons te wachten op het gebied van webdesign in 2017? In dit artikel leggen Desirée Battjes en Noël Hoek de nieuwste trends onder de loep. Zo kun jij je site nog eens kritisch bekijken en wellicht met een kleine opfrisbeurt het nieuwe jaar ingaan.

trends2017-1-1170x350

2. Waarom de klant centraal stellen dikke onzin is

‘We stellen de klant centraal’. Wie kent deze gevleugelde uitspraak niet. Het is alleen maar de vraag of die aanpak je echt wat oplevert. Een interessant pleidooi waarom je de klant juist niét centraal moet stellen.

column-klant-centraal-onzin-sterre-steins-bisschop-uitgelicht-1170x350

3. Ik ben niet geïnteresseerd in jouw ‘Why’ [column]

De ‘why’ van Simon Sinek is misschien wel de meest bekende theorie in marketing. Het idee: klanten willen niet zomaar je product kopen of dienst afnemen. Ze willen eerst weten waarom jij als bedrijf doet wat je doet. Maar wat nu als het gaat om tandpasta? Of tuinaarde? Is die ‘why’ dan nog steeds belangrijk? In deze column het kritische tegengeluid van ‘Start with why’.

why_header-1170x350

4. Contentmarketing: de 5 belangrijkste trends in 2017

Er staat weer een hoop te gebeuren op het gebied van contentmarketing. Mobiel wordt belangrijker dan ooit en virtual assistants krijgen steeds meer invloed op content. En hoewel je denkt dat clickbait verleden tijd is, komt het juist terug. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

contentmarketing_trends_header-1170x350

5. Contentmarketing: zó bedenk je de verhalen die je gaat maken

Niemand zit te wachten op een gortdroog verhaal of een ordinaire salespitch over je product. Je wil je klant verleiden tot een aankoop door ze eerst te helpen via contentmarketing. Hoe zorg je dat het verhaal wél boeit en aansluit bij de doelgroep? Dit artikel leert je een succesvolle strategie uit te zetten voor je verhalen.

untitled-design-39-1170x350-1

6. Hoe ziet SEO er over 5 jaar uit? 4 belangrijke factoren

Zoekmachineoptimalisatie blijft een belangrijk onderwerp. Door alle nieuwe ontwikkelingen lijkt het logisch dat er ook op het gebied van SEO de komende jaren een hoop verandert. We nemen een kijkje in de glazen bol en laten zien welke factoren invloed hebben op SEO en dus indirect onze teksten.

glazenbol-1170x350

7. Visual content in 2017: niet klikken, maar kijken [6 trends]

Visuals zijn ontzettend belangrijk om je verhaal goed neer te zetten. De visuele content moet je verhaal ondersteunen of sterker maken. Gelukkig hebben we anno 2017 een hoop leuke en mooie manieren om visuele content aan te bieden. Heb je bijvoorbeeld weleens gehoord van ‘scrollytelling?’

meisje-kijkt-in-de-verte-visual-content-1170x350

8. Trump is president: zo reageert Nederland op social media

Op 8 november werd Donald Trump gekozen tot president van de Verenigde Staten. De lange verkiezingsnacht bleek goed voor een groot aantal posts op social media. Hoe zag dat eruit en wanneer draaide de stemming? In deze analyse zie je alles overzichtelijk in beeld gebracht.

donald-trump-1170x350

9. 5 psychologische theorieën & hoe je ze toepast binnen online marketing

Psychologie en marketing is een populaire combinatie. Wist je bijvoorbeeld al dat consumenten liever niet het gevoel hebben dat ze iets missen? Dat gegeven heet de ‘prospect theory’ en daar kun je handig op inspelen als marketeer. Deze, en nog 4 andere theorieën vind je in dit artikel.

psychologie_header-1170x350

10. De Snapchat-trends voor 2017: alles wat je als marketeer moet weten

In 2017 wordt Snapchat definitief volwassen en gaat het naar de beurs. Maar wat kunnen we als marketeers van Snapchat verwachten in 2017? En hoe kun je als bedrijf inspelen op de hype? Is adverteren een interessante mogelijkheid voor je of is dat nog toekomstmuziek? Je leest het in dit artikel.

snapchat-trends-2017-1170x350

Dat was de top 10 van november! Welk artikel is jouw favoriet? Lees ook de top 10 van oktober en september.