Top 10: social media, slimme witruimte & geweldige contentmarketing

0

Oktober: de maand van Halloween, herfst en heel veel nieuwe artikelen! In dit artikel de best gelezen artikelen van de afgelopen maand. En die top 10 wordt gekenmerkt door veelzijdigheid. Social media, contentmarketing en A/B-testen; de onderwerpen beslaan het hele scala van Frankwatching. Kijk hieronder welke artikelen je gemist hebt en spijker je kennis snel bij!

1. 12 social media-trends die 2017 gaan domineren

Wat gaan we doen op social media-gebied in 2017? Betekent dat het einde van Twitter? En zijn influencers nog net zo belangrijk of verliezen zij aan kracht? Onze auteur doet een aantal voorspellingen gebaseerd op de praktijk van de afgelopen tijd. top10_header_1

2. Personalisatie, digital transformation & 3 andere online trends voor 2017

Ook het op één na best gelezen artikel van de maand gaat over trends. Wat kunnen we verwachten voor 2017 op online gebied?

top10_header2

3. 10 onmisbare tools voor elke blogger

Schrijf je blogs? Dan wil je natuurlijk niet alleen een goede tekst: je wil ook een fijn CMS en misschien wel een mooi notitieboekje om je ideeën te ordenen. In dit artikel 10 handige tools waarmee je makkelijker kunt schrijven. Wie wil dat nou niet?

top10_header3

4. Boost je content met slimme witruimte

Je denkt misschien dat witruimte zonde is van je paginaruimte, maar juist het tegendeel is waar. Met witruimte komt je content beter tot zijn recht en kan je lezer de informatie makkelijker opnemen. Dus maak een einde aan die ‘wall of text’ en geef je lezer een frisse blik!

top10_header_4

5. 3 voorwaarden voor geweldige contentmarketing [+11 voorbeelden]

Wat is goede content en hoe zorg je ervoor dat die aansluit bij je merk? Door 3 voorwaarden in acht te nemen kun je jouw contentmarketing naar een hoger niveau tillen. Bekijk hoe je zelf aan de slag kunt gaan en kijk af bij inspirerende voorbeelden als ‘Fish Tales’ en Tony Chocolonely.

top10_header5

6. Nieuw sausje voor Google Analytics: dit staat je te wachten

Google Analytics heeft een nieuwe update gehad en daardoor zien sommige pagina’s en knopjes er anders uit. Onze auteur neemt je mee in het programma en legt uit welke zaken er gewijzigd zijn. Zo weet je precies waar je alle handige functies kunt vinden.

top10_header_6

7. Visuele content scoort, maar we passen het verkeerd toe [nieuw onderzoek]

Video’s, foto’s of plaatjes met quotes: visuele content is de laatste jaren extreem populair geworden. Helaas gebruiken we visuele content nog niet optimaal. Waarom niet en wat kunnen we er aan doen? Dat lees je in dit artikel.

top10_header_7

8. Waarom contentmarketing geen zin heeft zonder strategie

Een trein instappen zonder dat je weet waar die naartoe gaat, brengt je zelden waar je wil zijn. Zo is het ook met contentmarketing, en daarom heb je een strategie nodig die uitstippelt wat je gaat doen. Wil je gewoon snel aan de slag gaan? Vergeet dan zeker niet dit artikel te lezen waarom je die strategie écht nodig hebt.

top10_header_8

9. Wanneer & waarom A/B-tests zinloos zijn

Het wordt vaak gezien als de heilige graal voor iedereen die zich bezighoudt met conversieoptimalisatie: A/B-testen. In dit artikel hoor je eens een ander geluid: waarom en wanneer je er juist niet aan moet beginnen. Een aantal interessante conclusies en voorbeelden om je op weg te helpen.

top10_header_9

10. Jongerenmarketing is in de war: 4 opvallende tegenstrijdigheden

Jongerenmarketing is niet makkelijk. Uit dit nieuwe onderzoek van Beautiful Lives blijkt zelfs dat het beeld dat jongerenmarketeers schetsen niet aansluit bij de praktijk. Moet je bijvoorbeeld wel of juist geen vloggers inzetten om je product te promoten? En als dat niet helpt, hoe moet het dan wel? Lees de interessante conclusies uit het onderzoek.

top10_header_10

Dat was ‘m alweer, de 10 populairste artikelen van oktober. Welke is jouw favoriet? Bekijk ook de top 10 van september.