Social media

Snapchat, Insta Stories & WhatsApp Status: wegwijs in stories in 1 minuut

0

Instagram Stories, Snapchat, WhatsApp Status, Messenger Day en Facebook Stories. Snap jij nog wat de verschillen zijn en waar jij je story het beste kunt plaatsen? Deze video maakt je in 1 minuut wegwijs in de verschillende stories-functies.

De stories-functies hebben een aantal dingen gemeen. Je laat in een compilatie van foto’s, video’s en leuke filters je verhaal zien. En wat je deelt, is maar kort in beeld. Meestal zijn stories maar 24 uur beschikbaar.

Wegwijs in de verschillende stories

  • Met het populaire Instagram Stories ben je direct zichtbaar bij je (vaak jonge) volgers op Instagram. Handig voor bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen en quick tips.
  • Met Snapchat bereik je de millennials én de app begon met het gebruik van augmented reality (denk ook aan de lenses). Afhankelijk van je doelgroep ben je iets minder zichtbaar dan op Instagram.
  • Gebruik je WhatsApp al voor klantcontact? Zet Status dan eens in voor handige how to’s en FAQ’s.
  • In Messenger Day van Facebook Messenger kun je ook met filters en tekst aan de slag. Dit kan (nog) niet als bedrijfspagina, alleen als individu.
  • Ook kun je als bedrijfspagina nog geen gebruikmaken van Facebook Stories, dat wel veel extra’s aan effecten biedt. Opvallend is dat je volgers je verhaal maar 1 keer kunnen bekijken.
  • Skype Highlights zijn niet 24 uur, maar een week beschikbaar. Je nodigt je Skype-volgers uit om ook je highlights te kunnen zien. Je business-contacten kunnen ook direct reageren op de highlights.
Accepteer cookies

Welke van de stories is jouw favoriet?