Customer experience

6 manieren om meer bezoekers op je website te krijgen [infographic]

0

Een mooi design en professionele foto’s willen niet zeggen dat je website succesvol is. Je wil zoveel mogelijk bezoekers aantrekken, en dat gebeurt niet vanzelf. Geduld en veel inzet leveren veel op. Maar ook het inzetten van de juiste acties, zoals deze 6 manieren.

6 gratis manieren

De zes manieren worden gegeven door Red Website Design, die de onderstaande infographic heeft ontwikkeld. Een tip die de makers geven, is het gebruikmaken van social bookmarking. Het zijn websites, zoals Reddit en StumbleUpon, waarop je links kunt opslaan en met anderen delen. Doordat je tags toevoegt aan je link, zijn ze vindbaar voor andere gebruikers (en voor zoekmachines).

Een andere gratis manier die de makers noemen, is het toevoegen van call-to-actions aan links die je deelt. Een call-to-action valt op, waardoor de aandacht er direct naar getrokken wordt. Een prima manier om je e-book, evenement of workshop die op je site staat, onder de aandacht te brengen op social media.

Je kunt ook hulp vragen van je medewerkers, door aan hen te vragen om content van de website te delen met hun online netwerk. Zo vergroot je je bereik en trek je meer bezoekers naar je nieuwste blog of promotievideo.

Wat is jouw ervaring?

Dit zijn slechts 6 manieren die je kunt inzetten om meer bezoekers op je website te genereren. Wellicht ben jij er allang mee bekend of zet je juist andere manieren in. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Ik ben benieuwd wat jouw ervaringen zijn. Deel jouw tip of ervaring met andere bezoekers in een reactie hieronder.

Om de infographic als groter exemplaar te bekijken, klik je op de afbeelding.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.