Social media

9 socialmedia-trends voor 2018 [infographic]

0

De laatste maand van 2017 is ingegaan. Er wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar en stiekem vooruitgekeken naar 2018. Lijstjes en trends verschijnen over ieder onderwerp, zoals online en social. Wat kunnen we verwachten op het gebied van social media? Welke ontwikkelingen zetten door? 

Filmora blikt vooruit op 2018 en zet een aantal trends voor je op een rij.

Meer video-verkeer

Video zal ook in het nieuwe jaar een grote rol vervullen. De verwachting is dat in 2020 tachtig procent van het internetverkeer via video verloopt en 87 procent van de marketeers zal video inzetten in hun campagnes.

Live streaming en short-live-content

Ook livestreaming zal zich verder ontwikkelen op verschillende socialmedia-platformen. Het gebruik van short-live-content, in de vorm van tijdelijke berichtjes op Snapchat en Instagram Stories, zal verdubbelen.

Augmented reality

Verder verwachten de makers van de infographic dat augmented reality (AR) zich verder gaat ontwikkelen. Na de lancering van Snapchat en de Pokémon Game zullen socialmedia-platformen de techniek meer gaan toepassen. Onlangs startte Snapchat een kunstproject met kunstenaar Jeff Koons. Met behulp van AR kun je digitale afbeeldingen van kunstwerken in de echte wereld te zien.

Ben je benieuwd naar alle negen socialmedia-trends voor het nieuwe jaar? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.