Social media

11 tips om je LinkedIn-profiel te verbeteren [infographic]

0

Of je nog studeert of aan het werk bent, het hebben van een LinkedIn-profiel is zinvol. Werknemers en recruiters gebruiken het sociale netwerk om te kijken naar geschikte kandidaten en het profiel van mensen die solliciteren. Het is daarom een belangrijk visitekaartje om jezelf goed te presenteren en te onderscheiden van andere kandidaten. Ga aan de slag met deze tips om jouw profiel te verbeteren.

Aan de slag

De 11 tips zijn verwerkt in de onderstaande infographic van Onward. Als je aan de slag gaat met deze tips, kun jij jouw profiel omzetten naar een profiel dat winst oplevert, hetzij een nieuwe baan of een nieuwe opdracht. De eerste tip die ze geven, is het wijzigen van je persoonlijke url. Als je dit niet doet, bestaat je url uit een lange combinatie van cijfers en tekens. Dit kun je wijzigen op je profielpagina. Je ziet aan de rechterzijde in het blokje ‘Openbare profiel en url bewerken’. Klik erop en wijzig de url naar bijvoorbeeld je naam. Zo ben je goed vindbaar en kun je jouw profiel makkelijk delen met anderen.

Professionele profielfoto en een triggerende headline

Eén van de belangrijkste onderdelen van jouw LinkedIn-profiel is de profielfoto. Het uploaden van een professionele foto is van groot belang. Gebruik een mooie foto van jezelf waar je goed opstaat en geen vakantiekiekje. Onder je profielfoto en je naam is ruimte voor een headline. Als standaard gebruikt LinkedIn je huidige functie, maar je kunt deze headline ook personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan kernwoorden die jouw functie of de baan die je graag wil omschrijven.

Samenvatting: wat zijn jouw drijfveren?

Als je nog iets verder naar beneden scrolt, vind je de ruimte waar je een samenvatting kunt plaatsen. Denk erover na op welke manier je jouw LinkedIn-profiel wil gebruiken. Bijvoorbeeld voor het zoeken van een nieuwe uitdaging of opdracht of juist als online visitekaartje. Houd het zo concreet mogelijk en gebruik witregels en opsommingen.

Wil je alle 11 tips lezen om jouw LinkedIn-profiel te verbeteren? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.