Digital marketing

Zo bereik je millennials het beste via e-mail [infographic]

0

Millennials (geboren tussen 1980 en 2000) zijn 24/7 online. Hoe bereik je deze groep mensen die graag de controle heeft en ongevoelig lijkt voor klassieke campagnes? Als ondernemer of marketeer bieden de online media mogelijkheden én uitdagingen. Maar wat werkt wel en niet?

E-mail heeft de voorkeur

SendinBlue verrichtte onderzoek naar de wensen en behoeften van millennials als het gaat om de marketingcommunicatie van retailers. Aan het onderzoek deden 750 Amerikaanse mensen in de leeftijd van 18 tot 34 jaar mee. Uit de resultaten blijkt dat 63 procent van de ondervraagden het liefst wordt benaderd via e-mail.  Slechts 14 procent geeft de voorkeur aan een tekstbericht.

63% van de ondervraagden wordt het liefst benaderd via e-mail

Kansen voor ondernemers

De meeste millennials (68 procent) checkt twee tot vijf keer per dag hun e-mail en ontvangen minder dan vijf berichten van retailers. Een gemiste kans. Maar overdaad schaadt. Zo geeft 55 procent aan retailers die te vaak mails sturen links te laten leggen. 59 procent van de millennials geeft aan actie te ondernemen op mails die bestaan uit een aanbieding voor een website of een specifiek product. En 71 procent geeft aan actie te ondernemen op een e-mail die voordelen bevat, zoals kortingscodes, gratis verzending of andere voordelen.

Wil je meer weten over het bereiken van millennials? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.