Conversie

11 oorzaken voor weinig websitebezoekers [infographic]

0

Je hebt onlangs een website ontwikkeld of laten ontwikkelen. Je bent trots op het resultaat en houdt je statistieken bij om te weten hoeveel bezoeken je dagelijks of wekelijks trekt. Helaas valt het resultaat tegen en hoopte je op honderden bezoekers, maar blijft het slechts beperkt tot een aantal per dag. Herken jij deze situatie en vraag je je af waarom mensen jouw website niet bezoeken? Wellicht dat een of aantal van deze 11 opties de oorzaak is.

Willmullins.com ontwikkelde de onderstaande infographic, waarin zij op een rij zetten welke 11 oorzaken er kunnen zijn voor weinig websitebezoekers. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn dat zoekmachine Google jouw website niet kan indexeren. Ga je instellingen na om te controleren of je site vindbaar is voor zoekmachines.

Het begint bij de basis

Andere oorzaken zijn wellicht dat de structuur, de basis van jouw website, niet goed is opgebouwd of informatie slecht te vinden. Ga na of jouw menu (de navigatie van je site) goed is opgebouwd en is afgestemd op de vraag van jouw doelgroep.

Content als oorzaak?

Naast oorzaken in de structuur en opbouw, kan het probleem ook de content zijn die op je website staat. Door regelmatig relevante en interessante content voor jouw doelgroep te publiceren wordt je website sneller opgenomen in de zoekresultaten van Google. Ga na wat jouw doelgroep interessant vindt en zoek uit welke zoekwoorden zij gebruiken in Google om een oplossing te vinden voor hun probleem of vraag.

Wil je alle 11 mogelijke oorzaken weten en zo jouw website verbeteren? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.