Social media

20 slimme manieren voor meer engagement op social media [infographic]

0

De zomer is een mooi moment om te kijken waar je als onderneming staat en of je op de goede weg bent om je doelstellingen te behalen. Ook op het gebied van socialmedia-marketing. Misschien ben je al enige jaren actief op verschillende platformen of staat social media nog in de kinderschoenen. Toch kan het geen kwaad om je activiteiten te evalueren en deze 20 tips te lezen om jouw socialmedia-acties te verbeteren.

20 tips voor succes

De 20 tips zijn visueel weergegeven in de onderstaande infographic van Salesforce. Misschien zijn de tips voor jouw organisatie geen eye-opener en boek je successen met jouw socialmedia-activiteiten. Goed bezig en houd dat zo vol! Maar het kan ook zijn dat je het allemaal nog lastig vindt. En dat je op zoek bent naar dat ene duwtje in de rug om je op weg te helpen en meer uit jouw activiteiten te halen. Want je kunt resultaten verbeteren door social media slim in te zetten.

Luisteren op social media

Een zo’n tip is het gaan voor interactie. Het is leuk om over jouw organisatie, producten en diensten te praten, maar wil je echt ‘sociaal’ zijn dan is het noodzaak om te luisteren. Interactie met jouw volgers versterkt de band. Luister naar je volgers en ga het gesprek aan. De feedback kun je niet alleen gebruiken om jouw producten en diensten te verbeteren, maar je krijgt er ook waardering voor terug. Kijk daarbij niet alleen naar de positieve feedback, vertel ook wat je leert van kritiek.

Contentkalender

Wat ook belangrijk is op social media, is doorzetten. Het gevaar is dat je goed van start gaat, maar dat je plannen na verloop van tijd verwateren door drukte of andere oorzaken. Maak gebruik van een contentkalender, waarmee je berichten kunt inplannen. En zorg dat je regelmatig berichten blijft plaatsen.

Wil je alle 20 tips bekijken? Scrol dan naar beneden om de infographic te lezen. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.