Social media

25 Instagram-statistieken over 2018 [infographic]

0

Het laatste kwartaal van 2018 is ingegaan. Voor organisaties is het een drukke tijd om bepaalde zaken voor het nieuwe jaar af te ronden. De laatste maanden van het jaar wordt ook vooruit gekeken en zelfs teruggekeken of het afgelopen jaar. Zo ook op Instagram.

Tussentijdse balans

Zo verzamelde Gramlike feiten en cijfers over Instagram, om daarmee een balans op te maken over 2018. Ze bundelden deze statistieken in de onderstaande infographic, een mooie terugblik voor het platform. Want dat 2018 een goed jaar voor Instagram ‘is’ – want we hebben immers nog een aantal maanden  😉 – is te zien in deze tussentijdse balans. De cijfers zijn gebaseerd op het gebruik in de Verenigde Staten, maar dat maakt de infographic niet minder interessant.

Groei, groei en nog meer groei

Instagram zag het aantal gebruikers groeien naar meer dan 1 miljard, met dagelijks meer dan 500 miljoen gebruikers. Bijna 60 zestig procent van de gebruikers in de Verenigde Staten is jonger dan 30 jaar. Iedere dag worden meer dan 4,2 miljard berichten geliked, meer dan 95 miljoen berichten gedeeld en meer dan 300 miljoen stories geplaatst.

Zakelijk gebruik Instagram

Tot zover de cijfers over het individuele gebruik. Hoe staat het met het gebruik door bedrijven en merken? Ook deze statistieken hebben de makers in de visual opgenomen. Wat blijkt? Bedrijven en merken weten Instagram te vinden en maken veelvuldig gebruik van het platform. Zo zijn er 25 miljoen zakelijke profielen en de helft daarvan plaatst maandelijks een story. Tachtig procent van de gebruikers volgt een bedrijf of merk op Instagram.

Wil je meer feiten en cijfers over het gebruik van Instagram? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.