Social media

7 praktische tips om Pinterest zakelijk in te zetten [infographic]

0

Pinterest is meer dan een online prikbord met leuke foto’s en afbeeldingen van jouw interesses. Het platform is uitgegroeid tot een zoekmachine waarop het draait om het ontwikkelen en delen van content, zodat jouw bedrijf vindbaar is.

Weg met de vooroordelen over Pinterest! Wanneer je het strategisch inzet, kun je als ondernemer de vruchten ervan plukken. Dat is de insteek van de onderstaande infographic van Pinterest en Branex. Want wist je dat 93 procent van de gebruikers het platform gebruikt voor het plannen van aankopen? Het platform telt maandelijks meer dan 200 miljoen actieve gebruikers. Zij zitten per bezoek gemiddeld 14 minuten op de site.

7 praktische tips voor zakelijk succes

Naast deze en andere interessante statistieken, delen de makers van de infographic 7 tips om zakelijk aan de slag te gaan met Pinterest. Bijvoorbeeld om op je website een ‘Pin it’-knop te installeren, waarmee jij en jouw bezoekers je content makkelijk kunnen delen op het platform. Daarnaast is het goed om zogenaamde ‘rich-pin’ te activeren. Dit zorgt ervoor dat er meer informatie wordt getoond onder een pin, zoals je (bedrijfs)naam en je website. Ook is het van belang om je statistieken te bekijken, zodat je inzage krijgt in wat wel en wat niet voor jouw bedrijf werkt.

Wil je alle feiten en cijfers lezen over Pinterest of de tips om zelf mee aan de slag te gaan? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

pinterest infographic zakelijk

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.