Content

Aan de slag met YouTube: volg deze beginnershandleiding [infographic]

0

Zeg je videomarketing, dan zeg je automatisch YouTube. Wereldwijd is YouTube een van de meest bezochte platformen. Wanneer je aan de slag wil met videomarketing, dan is YouTube een goede keuze om te beginnen. Want wist je dat het platform meer dan een miljard gebruikers heeft? De top tien van meest bekeken video’s in 2017 was goed voor meer dan 630 miljoen views.

Start met YouTube

Video is een effectief marketingmiddel voor bedrijven en merken om in te zetten. Steeds vaker en langer zijn consumenten online aanwezig via smartphone of tablet. Informatie moet in deze haastige tijd kort en snel opgenomen kunnen worden. En dat werkt beter met visuele content, zoals video en afbeeldingen, dan met tekst. Videomarketing is niet alleen weggelegd voor bedrijven met een groot marketingbudget. Ook als zelfstandige kun je deze contentvorm gebruiken om je bereik te vergroten.

Tips & tricks

Wellicht heb je een al een account aangemaakt op YouTube en voorzichtig de eerste stappen gezet en functies uitgeprobeerd. Maar het kan ook dat je nog niet zover bent of zelfs niet weet hoe je moet beginnen. Bekijk dan de onderstaande infographic van Headway Capital. Zij maakten een beginnershandleiding om effectief aan de slag te gaan met YouTube.

In de infographic vind je een stappenplan om je eigen kanaal aan te maken en in te richten. Ook vind je tips om je video’s juist te optimaliseren en functionaliteiten van YouTube effectief in te zetten, zodat je meer bereikt met je content.

Benieuwd naar alle tips & tricks om aan de slag te gaan met YouTube? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.