Social media

Snapchat: cijfers & feiten voor succes in 2019 [infographic]

0

Als je de naam ‘Snapchat’ hoort, denk je wellicht eerst aan een platform voor tieners die selfies naar elkaar sturen. Hopelijk denk je vervolgens na over de vraag of je Snapchat kunt inzetten voor je bedrijf. Dat kan namelijk. Bedrijven en merken zetten Snapchat steeds vaker in als marketingmiddel.

Wat is Snapchat?

Voor wie (nog) niet helemaal bekend is met het platform, volgt hier een korte uitleg. Snapchat is een app waar gebruikers foto’s en video’s kunnen delen met vrienden. Deze foto’s en video’s zijn beperkt zichtbaar. Er kunnen grappige effecten aan de content worden toegevoegd.

Interessante cijfers over Snapchat

De mobiele app is de afgelopen jaren gegroeid in het aantal actieve gebruikers. Onderstaande infographic van Make A Video Hub toont interessante feiten en cijfers over het gebruik van Snapchat in 2018. Veel cijfers gaan over het gebruik in de Verenigde Staten, maar dat maakt de visual niet minder interessant.

Snapchat is populair

Er zijn momenteel circa 186 miljoen gebruikers wereldwijd actief op het platform. Dit is een kleine daling vergeleken met begin 2018. Toen waren er 191 miljoen gebruikers actief. Meer feiten en cijfers over de populariteit van dit platform:

  • Gemiddelde gebruikers spenderen 34,5 minuten per dag aan Snapchat
  • Actieve gebruikers openen de app zo’n 25 keer per dag
  • Dagelijks worden er meer dan 3 miljard Snaps verstuurd
  • Zo’n 60% van de gebruikers creëert dagelijks nieuwe content
  • Alle gebruikers samen kijken zo’n 10 miljard video’s per dag op het platform

Snapchat voornamelijk een jongerenplatform

Met name jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 24 jaar gebruiken Snapchat. Maar ook marketeers zetten dit platform in om in contact te komen met hun doelgroep. Van de ondervraagde marketeers geeft 64% aan te beschikken over een account. Er wordt met name videocontent gepubliceerd. Iets meer dan de helft van de gebruikers volgt één of meerdere merken op het platform.

Wil je alle feiten en cijfers over Snapchat weten? Scrol dan naar beneden en bekijk de infographic. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Meer infographics

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day en het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.