Conversie

Verbeter jouw B2B-website met deze 16 aandachtspunten [infographic]

0

Een website is nooit af. Als het goed is, ben je regelmatig je site aan het vernieuwen. Informatie actueel houden, regelmatig nieuwsberichten of blogs plaatsen of het integreren van nieuwe functionaliteiten. Maar kijk jij regelmatig kritisch naar je site? Ik deel 16 aandachtspunten waarmee jij jouw website mee verbetert.

Je wil natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers naar je site krijgen, maar ook dat die bezoekers actie ondernemen op je website. Denk aan het bestellen van een product, aanmelden voor je event of contact met je opnemen. Wat is je doel van je site? Het is belangrijk dat de basis goed staat en dat je rekening houdt met een aantal belangrijke zaken.

Checklist

B2BMetric ontwikkelde de onderstaande infographic met 16 aandachtspunten waarmee jij jouw website verbetert. Wellicht is deze checklist een open deur voor jou, maar het kan ook zijn dat je bij sommige punten nog nooit hebt stilgestaan of dat je het te technisch vindt. Hoe dan ook, het kan geen kwaad om aandachtspunten te doorlopen, eventueel met de bouwer van je site als je je site niet zelf hebt ontwikkeld.

Beschikt jouw website bijvoorbeeld over een SSL-certificaat en laadt de website snel genoeg? Maak je gebruik van duidelijke call-to-actions om bezoekers over te halen een handeling uit te voeren? Zorg je voor overzicht en maak je gebruik van de juiste instellingen van koppen? Deel je ervaringen van je klanten door middel van reviews en kunnen bezoekers jouw content delen door middel van socialmedia-deelknoppen?

Wil je de gehele checklist bekijken om daarmee jouw website onder de loep te nemen? Scroll dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.