Social media

Video-advertenties op Facebook: feiten & cijfers op een rij [infographic]

0

Een Facebookbericht dat bestaat uit video, wordt beter onthouden door kijkers. 4 van de 5 gebruikers kan een video herinneren die ze de afgelopen 30 dagen hebben gezien. Benieuwd naar meer feiten en cijfers over video-advertenties op Facebook?

Hoger bereik dan foto’s

Hoe populair betaalde video-berichten op Facebook zijn, laat de onderstaande infographic van Go-Globe zien. Zij verzamelden feiten en cijfers van verschillende onderzoeken over het gebruik van video-advertenties op Facebook. Wist je dat Facebook bijna een kwart van alle online video-advertentiesuitgaven in het bezit heeft? Video-advertenties op Facebook hebben gemiddeld 135 procent meer bereik dan een foto die op het platform wordt geplaatst.

Video: beter onthouden

Een Facebookbericht dat bestaat uit video, wordt beter onthouden door kijkers. 4 van de 5 gebruikers kan een video herinneren die ze de afgelopen 30 dagen hebben gezien. Daarbij is het belangrijk dat je snel de aandacht trekt van de kijker. De eerste drie seconden zijn het belangrijkste om de meerwaarde van een video te bepalen.

Wil je alle feiten en cijfers over video-advertenties op Facebook bekijken? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.