Online marketing

De ingrediënten voor een effectieve infographic [infographic]

0

Al enige jaren delen we in de serie Infographic Day visuals over marketing, online en social. Steeds meer bedrijven passen infographics toe om gegevens, onderzoeksresultaten en tips op een visuele manier weer te geven. De een nog mooier dan de ander. Maar wat maakt de ene infographic beter dan de ander? En uit welke elementen bestaat een goede infographic?

Ingrediënten van een infographic

Als je mij de vraag zou stellen of iedereen goede infographics kan maken, is mijn antwoord nee. Het is een vak apart en bestaat uit meer dan data mooi visualiseren. Spiralytics hebben op een rij gezet waar je rekening mee dient te houden als je aan de slag wil gaan met het ontwikkelen en delen van infographics. Dit hebben ze (hoe kan het ook anders) weergegeven in de onderstaande visual.

Combinatie van data en vormgeving

Een belangrijke stap die ontbreekt in de infographic van de makers, is voor mij het belangrijkste: vraag jezelf af of het onderwerp zich wel leent voor een infographic. Het wil niet zeggen dat je data beter wordt gelezen als je het weergeeft in een illustratie. Daar is meer voor nodig.

Je data dien je simpel te visualiseren, zodat mensen je boodschap direct snappen en zich niet hoeven af te vragen hoe ze de gegevens moeten interpreteren. Daarnaast is een goede combinatie van vormgeving belangrijk. Denk aan de lay-out, kleuren, lettertypes, grafieken en illustraties.

Promotie

Als je infographic klaar is, wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen binnen jouw doelgroep de visual gaan bekijken. Daarbij zijn je website en socialmediakanalen goede middelen om leads te genereren.

Ben je benieuwd naar het naslagwerk van Spiralytics? Scroll dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.