Content

10x populair: geweldig slechte websites, zakelijk Engels & podcasts

0

Hoe herken je direct dat Nederlanders een zakelijke Engelse tekst hebben geschreven? En hoe zorg je ervoor dat bezoekers je website geweldig (slecht) vinden? Ga lekker achterover zitten, pak er een fris drankje bij en bekijk de Frankwatching-pareltjes van de maand juli.

1. Hoe je de Nederlander herkent in zakelijk Engels

Nederlanders slaan soms de plank mis in zakelijk Engels. Het gaat dan om zinsneden en constructies die technisch gezien niet fout zijn, maar wel ongebruikelijk. Een spellingcheck zal ze dus ook niet herkennen. Toch is het goed om ze te vermijden.

2. 10 tips die zorgen dat alle bezoekers je website geweldig (slecht) vinden

Teksten die zijn geschreven voor Google, crashende formulieren en de laadsnelheid van niveautje Bran the Broken: Imgerd vindt het ‘geweldig’.

Een reactie op het artikel: “Briljant geschreven. Op restaurantwebsites vind ik het geweldig als de menukaart er alleen als pdf op staat. Liefst een van 3 mb zodat ik snel door mijn bundel heen ben. Een foto van de menukaart die gedrukt is op een placemat zie ik nog liever, zodat ik me helemaal kan uitleven om het leesbaar te krijgen.”

ux fouten website

3. 25+ podcasts over marketing, social media & persoonlijke ontwikkeling

Er zijn tegenwoordig honderden podcasts te vinden over digital marketing, social media, business en persoonlijke ontwikkeling. We vroegen de Frankwatching-community wat zij nou goede podcasts vinden. We zetten 25 opvallende podcasts voor je op een rij, en vanuit de reacties volgden nog veel meer leuke luistertips!

4. SEO & SEA: beste vrienden of grootste vijanden?

SEO en SEA vissen continu in dezelfde Google-vijver. Welke strategie is beter en hoe kunnen SEO en SEA elkaar versterken? Lees ook hoe SEO- en SEA-specialisten elkaar verder kunnen helpen door inzichten met elkaar te blijven delen.

Een mooie reactie op het artikel: “Om te spreken met de woorden van Brian Halligan, Founder & CEO HubSpot: ‘paid marketing and content marketing go together like bacon and eggs, it is just delicious’.”

5. Een sterke over mij-pagina om te zorgen voor dé klik met je klant

Je hebt een partner en twee kinderen en woont in Apeldoorn. Je hebt de missie om ‘de wereld een stukje beter te maken’. En je helpt ‘meer impact te genereren’. Nu volgt een chronologische opsomming van je werkervaring. Met een foto van je kantoor erbij. De over mij-pagina op de website van ondernemers is vaak om te huilen, zo saai. Tijd voor een make-over!

over mij-pagina

6. Storytelling met video: schoolvoorbeelden van Ajax, NS & IKEA

Voor merkbeleving, de connectie met de doelgroep en het oproepen van een bepaalde emotie bij die doelgroep, is videomarketing een uitstekend middel. Maar wat maakt een video goed en aan welke bedrijven kun je momenteel een voorbeeld nemen? In dit artikel deelt Lotte Mol enkele voorbeelden die haar inspireren.

7. Leer in 10 minuten de basics van hyperpersonalisatie

Hyperpersonalisatie verhoogt je conversie, maar hoe pak je dat aan? Leer hoe Booking per aankoopfase personalisatie toepast en de klant weet te overtuigen.

8. Past een marketingplan op 1 A4?

Ubbo Dijk zegt dat het kan. Maar het is nog steeds hard werken om er een te schrijven. Blijf daarom in je achterhoofd houden: schrijven is schrappen. Hoe ga je hiermee aan de slag?

Marketingplan

9. Slimmer werken: dé tips & tricks voor de zomer

Je werk écht loslaten tijdens de vakantie, dat lukt lang niet iedereen. Tips voor je out-of-office-bericht, houvast van een bullet journal en tools om slimmer te werken, kunnen je hierbij helpen. M’n collega Sanne Bekkema deelt de beste, belangrijkste en handigste artikelen over slimmer werken met je.

Slimmer werken

10. Trends & veranderingen binnen SEO: hoe blijf je organisch groeien?

Wat zijn de grootste ‘verborgen’ ontwikkelingen binnen SEO, als het gaat over organische zoekresultaten? En hoe pas je je strategie hier het beste op aan om organisch te groeien?

computerscherm seotrends carl-heyerdahl-unsplashBen je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Hier vind je alle Top 10-artikelen.