Content

De videotrends voor 2020: dit kun je verwachten

0

Virtuele conferenties, zoeken in video’s en toegankelijkheid: ik breng je op de hoogte van dé videotrends die je kunt verwachten in 2020!

Accepteer cookies

1. Mobile first

Een onderzoek van eMarketer wijst uit dat bijna 80 procent van de video’s op telefoons bekeken wordt. Op kleine, verticale schermpjes dus. In 2020 zullen we nog meer dedicated verticale en vierkante content zien, video’s die helemaal gecreëerd zijn voor de verticale kijk-experience.

2. Video in educatie

E-learning, microlearning, trainingen via Instagram Stories (zie bijvoorbeeld Charlotte van ’t Wout), via dagelijkse mail-berichtjes, of via een privé LinkedIn-groep: online leren is helemaal in. En daar kan video uiteraard niet bij ontbreken. Van tutorials om een eitje te bakken tot interne scholingen voor personeel, video in e-learning en microlearning is booming.

3. Zoeken in video’s

Het zoeken naar video’s doe je vast regelmatig, maar zoek je weleens in een video? En dan bedoel ik niet vooruit scrollen, maar gericht zoeken door te typen. Stel je kijkt een interessante video over ukeleles, maar je hebt een specifieke praktische vraag: hoe je je ukelele stemt. Typ simpelweg je zoekterm in, en je wordt precies verwezen naar dat moment in de video waar je naar zoekt. Deze zoektechnologie is beperkt beschikbaar op YouTube (via plug-ins), en gaan we meer zien doordat spraakherkenning-techniek steeds beter wordt ontwikkeld.

4. 1:1 video

Dit voorspelde ik al als een trend voor 2019, en ik denk dat we in 2020 nog meer persoonlijke, een-op-een video’s kunnen verwachten. Dit zijn zakelijke video’s die specifiek voor 1 persoon gemaakt worden. Denk aan simpele authentieke video’s die met de smartphone gefilmd worden, van dokter naar patiënt bijvoorbeeld, of van verkoper naar klant. Tools als HubSpot spelen hier al op in.

5 .Toegankelijke video

Het toegankelijk maken van video is niet zozeer een van de videotrends, maar wel iets waar veel bedrijven zich hopelijk mee bezig zullen houden in 2020. Denk aan ondertiteling en vertaling: dingen die denk ik scherpere wet- en regelgeving zal krijgen. En dat is ook niet meer dan logisch. Jouw videoboodschap moet begrijpelijk zijn voor iedereen die het wil zien en horen.

6. Virtuele conferenties en presentaties

Een trend waar ik persoonlijk erg naar uitkijk: virtuele conferenties. Wistia was een van de eersten die een virtuele conferentie organiseerden (CouchCon), met presentaties van 13 sprekers, en trok daarmee een groot internationaal publiek. Ik ben benieuwd wat 2020 in petto heeft op dit gebied.

7. VR

Een op de 10 marketeers gebruikt virtual reality, en ik neem aan dat dit in 2020 alleen maar zal toenemen. Het is met VR mogelijk om door een ontworpen gebouw te wandelen, schoenen aan je voeten te zien die je nog niet gekocht hebt, een ingewikkelde operatie voor te bereiden, of een presentatie te oefenen voor een grote zaal. Ik ben heel benieuwd wat we gaan zien in 2020!

Videotrends: wat verwacht jij?

Wat zijn jouw voorspellingen op het gebied van videomarketing voor 2020? Ik ben heel benieuwd naar jouw ideeën over de videotrends, laat een reactie achter.