Content

10x populair: het LinkedIn-algoritme, Fortnite’s marketing & #vanlife

0

Welke woorden schrijven we vaak aan elkaar, terwijl er weldegelijk een spatie tussen moet? Of is het ‘wel degelijk’? Het is weer tijd voor de top 10 toppers van deze maand, met onder andere het leven van een digital nomad, de marketingstrategie van Fortnite en zwartwerken. Waarom kunnen we de verleiding van btw-vrij werken niet weerstaan?

1. Schrijf eens wat losser: 30 woorden waar (bijna) altijd een spatie in moet

Nederlanders zijn nogal fan van het aan elkaar schrijven van woorden. Maar wanneer moet je iets los schrijven of juist aan elkaar? Onze lezers herkennen dit probleem, want de lijst blijft niet bij 30 woorden. Onder het artikel gaat het vrolijk door met suggesties van woorden die vaak fout gaan. Zoals:

  • ervan uitgaan of er vanuit gaan
  • zo meteen of zometeen
  • per se of perse
  • dank je wel of dankjewel

Mieke den Boer geeft onder het artikel nog een goede tip: “Bij woorden die aan elkaar geschreven moeten worden ligt de nadruk vrijwel altijd op het eerste deel, bij woorden die los geschreven moeten worden ligt de nadruk vrijwel altijd op het laatste deel. Probeer het eens uit!”

Schrijf eens wat losser: 30 woorden waar (bijna) altijd een spatie in moet.

2. De catastrofe die Facebook heet

Grote platformen als Facebook zijn slecht voor privacy, gezondheid, democratie en economie. Wat doen we daaraan?

“Facebook is niet zomaar een platform, maar heeft een centrale rol in ons leven gekregen. Als consumenten zijn we op zoek naar gemak. We verlangen naar verbinding. We houden van gratis. Facebook biedt ze alle drie in een overtuigend pakketje dat genoeg verrassing en genot biedt om ons dagelijks, zo niet vaker, te laten bezoeken. […] gemak en verbinding op Facebook hebben misschien geen prijskaartje, maar ze zijn niet gratis. De downstream-kosten zijn aanzienlijk, maar niet duidelijk totdat er iets misgaat, wat het sinds de oprichting van Facebook in 2014 met alarmerende frequentie heeft gedaan.”

In dit artikel lees je hoe wij (Facebookgebruikers) hier op vier manieren dus wél voor betalen.

De catastrofe die Facebook heet

3. Content en communicatie: dé trends & tips voor de tweede helft van 2019

We zijn natuurlijk al flink op weg in 2019, maar ‘na de zomer’ voelt toch altijd een beetje als de tweede helft van het jaar. Heb jij al scherp waarop jij je deze laatste maanden gaat focussen? Na het lezen van dit artikel heb je weer een overvloed aan ideeën en ben je ready om tot het einde van het jaar te knallen.

Content en communicatie: dé trends & tips voor de tweede helft van 2019.

4. Versla het LinkedIn-algoritme in 3 stappen

Gebruik ik nou 1 of 3 hashtags in een post? Moet de externe link in de reacties? Werkt een PDF beter dan alleen een tekst en foto?

Door alle aandacht voor de ‘trucjes’ vergeten we soms waar het écht om gaat op LinkedIn, namelijk: goede content. Misschien moeten we ons niet zo veel bezighouden met ‘het veranderende algoritme’, maar met de inhoud van onze posts. Wat willen we delen, en nog belangrijker, wat willen onze lezers lezen? In dit artikel worden drie stappen beschreven om consequent succesvolle updates op dit platform te plaatsen.

Versla het LinkedIn-algoritme in 3 stappen

5. De beste (en slechtste) vragen voor een sollicitatiegesprek

Tipje van de sluier:

  • Wat zou je doen als je een broodjeszaak erft van je tante?
  • Als je een stripfiguur zou zijn, wie zou je dan zijn en waarom?
  • Wat is je guilty pleasure?
  • Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Waarom zijn dit voorbeelden van goede (en soms bewust ook slechte) vragen voor in een sollicitatiegesprek? De reden achter deze aanpak lees je in dit artikel.

De beste (en slechtste) vragen voor een sollicitatiegesprek.

6. #vanlife: freelancen vanuit de camper

Werken en reizen combineren. Ze noemen deze bofkonten (?) ook wel digital nomads. Ken je de hashtag #vanlife? Dit is een populaire hashtag op instagram. Heerlijk, de wereld rondtrekken met een camper! Voor velen een droom, voor sommigen werkelijkheid. In dit artikel lees je de ervaringen van Britt Daemen. Ze vertelt hoe ze in deze levenswijze is gerold en geeft praktische tips om te kunnen freelancen vanuit een camper.

#vanlife: freelancen vanuit de camper.

7. De top 10 gratis WordPress-plugins voor een kickstart van je website

Ben je een startende ondernemer? Dan kan je eigenlijk niet zonder een goed werkende website. Maar hoe doe je dat, als je geen programmeur bent en totaal geen kaas hebt gegeten van SSL, SEO en online formulieren? Dan kan een WordPress-website uitkomst bieden. Speciaal voor alle ondernemers met een WordPress-website: de top 10 gratis plugins om de bouw van je website een handje te helpen. Zo geef je je onderneming een kickstart.

De top 10 gratis WordPress-plugins voor een kickstart van je website.

8. Zwartwerken: waarom we de verleiding niet kunnen weerstaan

Hondderduizenden Nederlanders werken zwart, blijkt uit onderzoek van de NOS. Maar waarom is zwartwerken (of ‘btw-vrij’ werken, om het wat mooier te laten klinken) zo moeilijk te weerstaan? Olaf beschrijft de rol van (consumenten)gedrag, perceptie en overheidscommunicatie. Uiteraard is ‘het is goedkoper’ een aantrekkelijke motivatie, maar er blijken nog negen andere belangrijke redenen te zijn waardoor wij de verleiding niet kunnen weerstaan.

Zwartwerken: waarom we de verleiding niet kunnen weerstaan.

9. De slimme marketingstrategie van Fortnite

Hoe doen ze het toch, Fortnite is nog steeds zo populair! Fortnite heeft gamen als ontspanning en zelfs (in sommige landen officieel erkend) als e-sport naar het grote publiek gebracht. Wereldwijd zijn er minstens 250 miljoen spelers, jong en oud. Afgelopen juli vond zelfs het eerste WK Fortnite plaats in New York. De Amerikaanse tiener Kyle Giersdorf (16), spelersnaam ‘Bugha’, won de solofinale en verdiende daarmee 3 miljoen euro (!). Wow.

Deze gratis game groeide in amper twee jaar tijd uit tot een wereldwijd succes. Uitgever Epic Games gebruikt herkenbare en slim ingezette marketing- en communicatiestrategieën. Laat je inspireren door dit artikel over de marketingstrategie van Fortnite.

De slimme marketingstrategie van Fortnite.

10. Waarom je data in Google Analytics niet kloppen

Wist je dat Google Analytics soms onjuiste informatie toont? Als je de tool gebruikt voor belangrijke keuzes, moet je ervoor zorgen dat je met ‘schone’ data werkt. Anders kun je deze keuzes beter niet op deze data baseren. Een belangrijke tip is bijvoorbeeld dat je altijd meerdere weergaves moet maken. Kies bijvoorbeeld voor een master-, raw- en een test-versie. Op die manier kun je altijd teruggrijpen naar de schone database als er iets mis gaat. Meer tips? Lees ze in dit artikel.

Waarom je data in Google Analytics niet kloppen.

Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Hier vind je alle Top 10-artikelen.