Digital business

11 tips voor een productievere werkdag [infographic]

0

To-do-lijstjes die groter worden in plaats van kleiner, deadlines die zich opstapelen en een bomvolle agenda met afspraken. Het kan frustrerend zijn als je na een lange werkdag niet alles afgerond hebt wat je graag af wilde hebben. Zeker in deze periode waarin thuiswerken de normaalste zaak ter wereld is en alles op afstand moet. Hoe maak je je werkdag productief?

11 manieren die bijdragen om productief te werken

Een werkdag van 8 uur wil niet zeggen dat je ook al die uren productief bent. Dat is haast onmogelijk. Maar je kunt er wel naar toe werken dat je met een goed gevoel je computer afsluit. In de onderstaande infographic van Proofhub vind je 11 tips om je doelen te bereiken door efficiënt te werken.

Denk niet groot, maar klein

Als je de infographic bekijkt, zie je dat het soms kleine (en niet werkgerelateerde) zaken al een hoop kunnen opleveren. Bijvoorbeeld een goede nachtrust. Met zo’n 7 a 8 uur slaap geef je je lichaam en geest de rust die het nodig heeft. Ook een kleine rustperiode maakt je alerter en vermindert stress. Daarnaast vergroot een gezond voedingspatroon je productiviteit.

Focus is the key

Kies het moment van de dag waarop jij het productiefst bent om zaken die prioriteit heeft af te handelen. Dat kan zijn ’s ochtends vroeg of juist in de avonduren. Focus daarbij op 1 taak tegelijk en ga niet meerdere werkzaamheden tegelijk doen. Dat duurt langer om alles af te ronden dan dat je een taak tegelijk oppakt.

Wil je aan de slag gaan met de 11 tips uit de visual? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding. Ik denk dat we dit lijstje van 11 tips kunnen aanvullen. Heb jij een manier die voor jou werkt en wil je die graag delen met andere Frankwatching-lezers? Laat het weten in een reactie!

Benieuwd naar meer infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.