Video, Inspiratie

“Juist het onverwachte kan voor mooie innovaties zorgen”

0

“De werkomgeving is anders, de tools zijn aangepast… nu moeten we medewerkers helpen bij de veranderingen.” Aan het woord is Dion Hinchcliffe, thought leader op het gebied van digitale strategie, de digitale werkplek, future of work en enterprise IT. “En… we moeten de tijd nemen om te kijken of we zinvol bezig zijn.”

Dion Hinchcliffe is vice-president en hoofdanalist bij Constellation Research. Hij ziet de afgelopen periode als de grootste verandering in werk die we nooit voor mogelijk hadden kunnen houden. “CEO’s hebben hun organisatie geheel via een wifi-connectie moeten leiden. In een tijd waarin veel verandert en we ontzettend veel leren.”

Geen vastomlijnde uitkomsten meer

“Geplande verandering heeft een vastomlijnde uitkomst. Maar juist het onverwachte kan voor mooie innovaties zorgen. Als je maar openstaat voor blijven leren en dit als leider faciliteert voor je medewerkers. Met de focus op dat het een marathon is, geen sprint.”

Expect unexpected consequences and use them to your advantage.

“Mensen zijn in je digitale organisatie het belangrijkst. Zorg voor working out loud, laat medewerkers in open omgevingen delen waar ze mee bezig zijn zodat andere kunnen aanhaken. En blijf je afvragen of het zinvol werk is, wat we met z’n allen aan het doen zijn.”

Meer weten over Dion Hinchcliffe’s ideeën over de digitale werkplek? Bekijk het gehele interview.

Accepteer cookies

Bekijk hier de interviews met de andere thought leaders.

Open Up Digitals is een serie video-interviews met thought leaders uit de wereld van digitale transformatie en de digitale werkplek. Keynote-spreker en trendwatcher Lieke Lamb spreekt met een indrukwekkende line-up top-experts uit Europa, de VS en Australië. Over hoe zij de wereld van nu ervaren, welke veranderingen zij zien en hoe de toekomst van ons werk en leven zal zijn.

Thema’s als de digitale transformatie, innovatie, HR, future of work, communicatie, samenwerking en verbinding staan centraal in deze serie. Hoe moeten bedrijven met veranderingen omgaan, wat kunnen medewerkers doen om aan te haken en welke les moeten we leren? Een positieve kijk in de wereld van morgen, door de ogen van de thought leaders. Open Up Digitals is een co-productie van Fellow Digitals en Frankwatching.