Video, Inspiratie

Cara Antoine: “Zorg niet voor een nieuwe crisis met je business”

0

“Door alle technologische ontwikkelingen bewegen bedrijven steeds meer richting een platform-model.” Aan het woord is Cara Antoine, president van de Dutch chapter van Women in Tech. Een organisatie met een dubbele missie: de genderkloof dichten én vrouwen en meisjes helpen een carrière of studiegebied in technologie te omarmen. “Sinds corona zijn ook vrouwen meer aanwezig in communities, zoals Women in Tech. En is je business nog niet digitaal? Dat zal toch echt gaan gebeuren.”

Dr. Cara Antoine is sinds 2019 president en chairwoman van de Dutch chapter van Woman in Tech. Ze werkte van 2017-2020 als directeur Marketing & Operations bij Microsoft Nederland. In deze functie was zij verantwoordelijk voor de marketing- en overall strategie van Microsoft Nederland. En met name de digitale transformatie van bedrijven die mogelijk gemaakt wordt dankzij innovaties in de cloud.

Digitale transformatie is volgens Cara in deze tijd dus onvermijdelijk. Wat komt daar nog meer bij kijken? Cara: “Blijf je eraan herinneren dat het nog belangrijker is compassie te hebben. Vergeet niet, het draait allemaal om mensen. Op zo’n platform komen communities en ecosystemen samen. Zo is Women in Tech een plek waar vrouwen elkaar kunnen prikkelen en empoweren, corona heeft ons hier nog meer samengebracht en gezorgd voor een groter bereik.”

Een agile en digital mindset

“Er is nog ongelijkheid, een digital divide. Technologie (tools en connectiviteit) kan dat helpen oplossen. Net zoals een agile en digital mindset. Kijk vooral naar wat je voorheen niet voor mogelijk hield, met een positieve blik. En we weten niet hoe lang we in deze situatie zitten, hoeveel golven komen er nog? Zorg zelf niet voor een nieuwe crisis.

We don’t allow this crisis to create yet another crisis.

Meer weten over Women in Tech en de ideeën van Cara over digitale transformatie? Bekijk het gehele interview hieronder.

Accepteer cookies

Bekijk hier de interviews met de andere thought leaders.

Open Up Digitals is een serie video-interviews met thought leaders uit de wereld van digitale transformatie en de digitale werkplek. Keynote-spreker en trendwatcher Lieke Lamb spreekt met een indrukwekkende line-up top-experts uit Europa, de VS en Australië. Over hoe zij de wereld van nu ervaren, welke veranderingen zij zien en hoe de toekomst van ons werk en leven zal zijn.

Thema’s als de digitale transformatie, innovatie, HR, future of work, communicatie, samenwerking en verbinding staan centraal in deze serie. Hoe moeten bedrijven met veranderingen omgaan, wat kunnen medewerkers doen om aan te haken en welke les moeten we leren? Een positieve kijk in de wereld van morgen, door de ogen van de thought leaders. Open Up Digitals is een co-productie van Fellow Digitals en Frankwatching.