Video, Inspiratie

James Robertson: “Je klantervaring kan nooit beter zijn dan de employee experience”

0

“We moeten de focus hebben op de digitale employee experience.” Thought leader James Robertson is stellig in waarom dit nodig is. “Je kunt geen betere customer experience bieden dan de employee experience. Blijf dus kijken naar je medewerkers. Loop een paar dagen met ze mee, los kleine simpele dingen voor ze op. En zorg ervoor dat het gezamenlijke doel helder is.”

James Robertson is een wereldwijde thought leader op het gebied van digitale employee experience, digital workplace en intranetten. Auteur van 3 boeken, waaronder Designing intranets: creating sites that work (aff.). James is keynote presentator bij evenementen over de hele wereld.

“In deze tijd is veerkracht nodig. Zoom-vermoeidheid bestaat en we missen de micro-interacties bij de koffie-automaat en in de lift. We doen wat nodig is om productief te zijn en tools kunnen goed helpen. Maar dan moeten ze wel purpose driven zijn en afstemd op de behoeften van medewerkers. Het gevaar is nu dat we technologie weer voorop zetten, daar moeten we waakzaam voor zijn.”

Do the right small thing

Je kunt niet alles oplossen

“De digitale omgevingen die we bieden zijn vaak te complex. Hier kom je achter door enkele dagen met je medewerkers mee te lopen. Je leert de gebruikers van je platform dan al gauw kennen en identificeert dan zo een paar dingen die je meteen aan kunt pakken. Maar let op: je kunt niet alles oplossen. Begin klein, do the right small thing. Pak iets aan dat je medewerkers echt helpt en pak vanuit daar door.”

Benieuwd naar de andere ideeën die James Robertson heeft met betrekking tot de digitale werkplek? Bekijk hieronder het gehele interview.

Accepteer cookies

Bekijk hier de interviews met de andere thought leaders.

Open Up Digitals is een serie video-interviews met thought leaders uit de wereld van digitale transformatie en de digitale werkplek. Keynote-spreker en trendwatcher Lieke Lamb spreekt met een indrukwekkende line-up top-experts uit Europa, de VS en Australië. Over hoe zij de wereld van nu ervaren, welke veranderingen zij zien en hoe de toekomst van ons werk en leven zal zijn.

Thema’s als de digitale transformatie, innovatie, HR, future of work, communicatie, samenwerking en verbinding staan centraal in deze serie. Hoe moeten bedrijven met veranderingen omgaan, wat kunnen medewerkers doen om aan te haken en welke les moeten we leren? Een positieve kijk in de wereld van morgen, door de ogen van de thought leaders. Open Up Digitals is een co-productie van Fellow Digitals en Frankwatching.