Video, Inspiratie

Gonny Vink: “We gaan straks niet meer naar kantoor voor individueel werk”

0

“Ik geloof dat mensen in de toekomst niet meer naar kantoor gaan om individueel werk te doen.” Aan het woord is Gonny Vink, oprichter en chief happiness officer van work21. “Er ontstaat straks een hybride vorm, we gaan het werken thuis en op kantoor combineren. Dit is niet alleen voor het milieu beter, maar ook voor de mensen zelf.”

Gonny Vink adviseert organisaties en teams in duurzame verandering op het snijvlak van mens, organisatie en technologie. Om flexibeler, sneller en wendbaar te zijn. Dit start altijd bij de mens. Gonny is mede-auteur van het boek Never waste a good crisis (aff.).

“Bedrijven zullen gaan kijken naar hoe ze hun kantoor het beste in kunnen richten, zodat medewerkers hier goed kunnen samenwerken. Maak ook met je team goede afspraken, wat is er voor nodig een succesvol team te zijn? Blijf daar ook over in gesprek met elkaar.”

Belangrijk is dat je op elkaar kunt rekenen.

Gedragsverandering en elkaar leren kennen

“Wat je ziet is dat veel bedrijven in deze periode hebben ingestoken op dat we met elkaar op afstand moeten kunnen communiceren en vergaderen. Maar nu de volgende stap: hoe gaan we slim samenwerken, kennisdelen en ontwikkelen op afstand? Tools en technologie zijn hierbij een hulpmiddel, gedragsverandering is cruciaal.

Gonny ziet ook positieve effecten sinds de coronacrisis: “We hebben ontzettend veel geleerd. We zijn bij mensen via videobellen naar binnengestapt, we leren elkaar wat beter kennen en snappen elkaar beter.”

Meer weten over de visie van Gonny op samenwerking en alles uit je team halen? Bekijk de hele video hieronder:

Accepteer cookies

Bekijk hier de interviews met de andere thought leaders.

Open Up Digitals is een serie video-interviews met thought leaders uit de wereld van digitale transformatie en de digitale werkplek. Keynote-spreker en trendwatcher Lieke Lamb spreekt met een indrukwekkende line-up top-experts uit Europa, de VS en Australië. Over hoe zij de wereld van nu ervaren, welke veranderingen zij zien en hoe de toekomst van ons werk en leven zal zijn.

Thema’s als de digitale transformatie, innovatie, HR, future of work, communicatie, samenwerking en verbinding staan centraal in deze serie. Hoe moeten bedrijven met veranderingen omgaan, wat kunnen medewerkers doen om aan te haken en welke les moeten we leren? Een positieve kijk in de wereld van morgen, door de ogen van de thought leaders. Open Up Digitals is een co-productie van Fellow Digitals en Frankwatching.