Promoted

Waarom jouw organisatie niet zonder een centrale contentkalender kan

0

Content maak en plan je samen met je marketing- of communicatieteam. Maar door verschillende bestandsversies en individuele gewoontes van collega’s, raak je het overzicht makkelijk kwijt. Herkenbaar? Dan is het hoog tijd voor een centrale contentkalender. Eindelijk grip op je content.

Vrijdagmiddag, half vijf. Je weekendplannen duiken steeds meer op in je gedachten. Tot je collega van personeelszaken vraagt wanneer haar LinkedIn-bericht verschijnt. Later belt ICT: staat die technische mededeling al op intranet? Licht geïrriteerd doorzoek je je mailbox, to-dolijst en natuurlijk je overzicht in Excel. Wie had dit moeten oppakken? Waar staat de content? Dat moet makkelijker kunnen, toch?

Pak die grip op je content

Met een gestructureerde en centraal te bewerken contentkalender maak je een einde aan die frustraties van jou en je collega’s. In één oogopslag zie je welke content wanneer is ingepland. En hang je gemakkelijk content aan campagnes, wijs je posts toe aan collega’s en zie je welke onderwerpen op welke kanalen aandacht krijgen. Veel overzicht en geen tijdverlies. Klinkt handig, toch? Wij geven je 5 redenen waarom je niet zomaar een contentkalender, maar dé Contentkalender nodig hebt.

1. Excel is verleden tijd

Een centrale contentkalender, die kan ik toch gewoon in Excel maken? Klopt. Maar heb je al eens met meerdere mensen overzicht proberen te houden in een (gedeeld) document? Dat gaat onvermijdelijk mis. Dat merk je bij versie 37 van het bestand of als je bij een gedeeld mapje weer eens de melding ‘open bestand als alleen-lezen’ krijgt als je collega het document vergeet af te sluiten. Je wilt daarom een contentkalender die altijd up-to-date is en die voor iedereen bereikbaar is. De Contentkalender zorgt daarvoor en is daarom het centrale punt voor je communicatieplanning.

2. Filter je contentstrategie in één klik

Je hebt de nodige moeite in je contentstrategie gestopt, dus wil je die verwerken in je Contentkalender. Bij elk mediakanaal, contentformaat en elke doelgroep wil je precies zien welke doelstellingen en stijlregels van toepassing zijn, om zo efficiënt mogelijk te werken. En het liefst met één klik. De Contentkalender zorgt voor die klik. En voor het samenspel tussen je contentstrategie en -planning. Zo weet je team niet alleen welke content ze wanneer moeten schrijven. Maar ook aan welke richtlijnen die moet voldoen.

Presenter_contentkalender

3. Creëer je eigen overzicht

Nu je contentstrategie en -planning samenspelen als nooit tevoren, is het tijd om de theorie om te zetten in de praktijk. Je hebt campagnes lopen, je bereidt evenementen voor en daar lopen ook nog eens inhaakmomenten tussendoor. Kortom, je houdt veel ballen in de lucht. En dus zit je planning goed vol. Daarom wil je kunnen kiezen: wil ik een totaaloverzicht zien of focus ik me op één onderdeel. In de Contentkalender heb je die keuze en zoom je in op de elementen die jij wilt zien. Zo creëer jij overzicht. Op elk moment. En precies zoals jij het nodig hebt.

4. Met je hele team in de communicatieplanning

Je weet natuurlijk ook dat overzicht over je planning nog niet alles is. Het is immers je team dat de planning uitvoert. Maar iedereen heeft zijn eigen werkwijze. Terwijl de ene collega je misschien net wat te veel vragen stelt, werkt de andere graag op zichzelf. Logisch, maar onoverzichtelijk. Jij wilt weten wat iedereen doet. En je collega’s willen weten wat zij moeten doen. Dat los je op in je Contentkalender door een taakverdeling aan je planning te koppelen. Je wijst een taak toe aan een verantwoordelijke. En die geeft het aan als de taak klaar is. Zo blijft er niets meer liggen. Afstrepen maar.

presenter_contentkalender

5. Gun jezelf tijd voor wat echt telt

Nu je efficiënter samenwerkt, verliezen jij en je collega’s geen tijd meer aan knoeien met een Excel-file, vragen wie waarvoor verantwoordelijk is en creëren van overzicht. Fijn, want de tijd die vrijkomt kun je nu besteden aan wat echt belangrijk is: de kwaliteit van je content. Zo staan je gekste contentideeën niet langer op een wensenlijstje, maar zet je ze om in de praktijk.

Zo. Nu je gebruik maakt van een centrale contentkalender kun je die collega van personeelszaken melden dat zijn post al 1000 keer geliket is. En ICT? Die laat je met één blik in de Contentkalender weten dat het bericht maandag om 10 uur op het intranet komt. Omdat je collega die allang heeft ingepland. Fijn weekend!

Wil jij weten of de Contentkalender iets voor jouw organisatie is? Bekijk de video:

Accepteer cookies

Wil jij de Contentkalender zelf uittesten? Je mag ’t een maand lang kosteloos proberen.  Ben je een Belgische lezer? Klik dan hier.