Infographic, How to

Facebook advertising: handleiding voor beginners [infographic]

0

Als je een aantal minuten door je Facebook-timeline scrolt, zie je dat je content niet alleen bestaat uit berichten van je vrienden. Zo nu en dan kom je een gesponsord of betaald bericht tegen van een onderneming uit jouw nabije omgeving of je favoriete merk. Steeds meer ondernemers ontdekken de mogelijkheden van adverteren, omdat de drempel laag ligt. Met een klein budget kun je al aan de slag met het maken van een succesvolle Facebookadvertentie. Deze infographic helpt je op weg.

Doelgericht

Adverteren van Facebook is een effectief middel om je doelgroep te bereiken of je naamsbekendheid en conversies te verhogen. Je kunt in korte tijd een grote groep gebruikers bereiken. En in tegenstelling tot adverteren in bijvoorbeeld een magazine, heb je inzage in de opbrengst. Met een aantal klikken weet je hoe groot het bereik is. Maar waar start je? Welke vorm moet je kiezen? Wat zijn vereisten? En wat zijn de kosten?

Aan de slag met deze handige handleiding

Het kan zijn dat je (nog) koudwatervrees hebt of dat je door alle mogelijkheden niet weet waar je moet beginnen. Het team van WebFX heeft hierop iets voor je ontwikkeld: een gebruikershandleiding om succesvol te starten met adverteren op het platform Facebook. De visual bevat handige tips en specificaties over adverteren en is verdeeld in tien doelstellingen, zoals kliks naar je website, website-conversies, betrokkenheid op je pagina en pagina-likes.

Bij iedere doelstelling vind je handige informatie om je advertentie op te zetten. Denk aan de verschillende mogelijkheden op Facebook en Instagram en specificaties als aanbevolen afmeting van je foto of video en het aantal karakters van de titel of de headline.

Wil je graag starten met adverteren op Facebook? Of wellicht je advertenties verbeteren? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.