Infographic, How to

16 simpele tips om je B2B-website te verbeteren [infographic]

0

Staat jouw website alweer even online? Het kan dan geen kwaad om dan regelmatig kritisch te kijken of er verbeteringen nodig zijn. Denk aan de lay-out, uitstraling, foto’s, teksten en technische details. Met de kerstvakantie voor de deur komt er voor sommigen een rustige tijd eraan. Geen excuses dat je er geen tijd voor hebt! Gebruik deze periode zinvol om je website onder de loep te nemen met deze 16 aandachtspunten.

Kritisch naar je website kijken en verbeteringen doorvoeren is altijd goed. Het geeft een goed gevoel voor jezelf (ben je eindelijk van die openstaande punten af die je nog steeds moet (laten) doorvoeren). Maar bepaalde verbeteringen zorgen er ook voor dat je (nog) beter in de resultaten van zoekmachines als Google verschijnt of dat bezoekers langer op je website blijven en hopelijk overgaan tot aankoop, het aanvragen van informatie of andere doeleinden. Maar waar begin je? Wat zijn belangrijke punten om niet over te slaan?

Session Media helpt je op weg en maakte een overzicht van 16 aandachtspunten. Ze visualiseerde deze punten in de onderstaande infographic. Wellicht heb je zelf niet alle kennis in huis om ze door te voeren. Bespreek ze dan met je webbouwer om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Denk bijvoorbeeld de controle of je website beschikt over een SSL-certificaat of welke onderdelen roet in het eten gooien op de laadtijd van je site.

Webteksten met call-to-actions

Zaken die je wellicht zelf kunt oppakken zijn de teksten. Zijn deze actueel of staat er informatie in die niet meer klopt? Als je toch nieuwe webteksten gaat schrijven, verwerk er dan ook call-to-actions in en maak gebruik van kopjes. En geven de beelden op je website de uitstraling die bij jouw organisatie passen? Of is het tijd om op zoek te gaan naar nieuwe beelden?

Het zijn aandachtspunten waarbij je wellicht zelf niet direct stilstaat of denkt dat het goed geregeld is. Toch kan het geen kwaad om het totale overzicht te bekijken en je website onder de loep te nemen. Scrol naar beneden om de infographic met alle aandachtspunten te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic met 16 tips om je B2B-website te verbeteren.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.