Social media

7 tips voor een Facebook-advertentie waar wél op wordt geklikt

0

Je hebt je doelgroep, budget en doelstelling ingesteld en bent klaar om te gaan adverteren op Facebook. Je hoeft alleen nog maar een advertentietekst te schrijven… En dat blijkt lastiger (en belangrijker) dan je denkt! Waarom krijgt de ene Facebook-advertentie veel kliks, en de ander niet? Je Facebook-advertentie valt of staat met een sterke advertentietekst!

De Facebook-instellingen zorgen ervoor dat de advertentie bij de juiste doelgroep op hun tijdlijn verschijnt. Maar hoe zorg je ervoor dat een potentiële klant de tijd neemt om de advertentie te lezen en niet verder scrolt? Ik deel 7 tips voor je Facebook-advertentie.

1. Houd in de Facebook-advertentie rekening met het advertentiebeleid

Het is niet het leukste om mee te beginnen, maar wel het belangrijkste: neem het Facebook-advertentiebeleid goed door. Dat voorkomt dat je straks weer opnieuw moet beginnen met schrijven of dat je advertentieaccount geblokkeerd wordt. Begrippen die met geld verdienen te maken hebben, komen vaak niet door de check heen. En ook met onderwerpen als ‘afvallen’ is Facebook voorzichtig.

Zinnen als “snel geld verdienen” of “snel gewicht verliezen” wil je dus vermijden. Gebruik je creativiteit om hier omheen te werken: “Een gezond gewicht bereiken” en “meer vrijheid en zelfstandigheid” zijn alternatieven waar Facebook wel blij van wordt.

2. Benoem het probleem of pijnpunt van de klant

De klant loopt tegen een probleem aan, en jouw product of dienst biedt hem de oplossing. Speel goed in op deze pijn en zorg ervoor dat de klant zich hierin herkent. Adverteer je met schrijftips voor Facebook-advertenties, dan is een mogelijk probleem van de klant dat hij of zij niet genoeg kliks krijgt. Of veel geld pompt in Facebook-advertenties zonder resultaat of simpelweg niet goed weet waar te beginnen met adverteren.

Benoem deze aan het begin van je advertentie. Vragen stellen waarop je het antwoord al weet werkt hierbij goed. Wil jij ook meer resultaten uit je Facebook-advertentie? Natuurlijk, wie niet!

3. Maak je Facebook-advertentie persoonlijk

De best presterende Facebook-advertenties bevatten vaak een verhaal met echte mensen en echte gebeurtenissen. Dat maakt het verhaal persoonlijk en herkenbaar voor de lezer. Waarschijnlijk liep jij ooit tegen hetzelfde probleem aan als de klant, en is jouw product of dienst ontstaan uit de oplossing. Verwerk dit in een verhalende advertentie.

Deze advertenties zijn vaak één tot drie alinea’s lang, geven je de kans om meteen een band op te bouwen met de klant, en stellen je bovendien in staat om op een subtielere wijze te overtuigen.

4. Benadruk de toegevoegde waarde van je product

De call to action vertelt de klant dat hij moet klikken op de advertentie, en de advertentietekst legt uit waarom. Leg uit waarom juist jouw product kan bijdragen aan de oplossing van het probleem, en schroom hierbij ook niet om best practices of je eigen behaalde resultaten te benoemen. Dit dient als bewijs of social proof en kan de potentiële klant net dat beetje extra vertrouwen geven.

Facebook op laptop

5. Test met verschillende advertentieteksten

Er zijn verschillende soorten teksten, en het verschilt per product welke het meest effectief is. Soms presteert een lange advertentie bestaande uit verschillende alinea’s goed, en een andere keer werkt een lijstje met alleen pijnpunten en benefits beter. Doorgaans testen wij met 3 verschillende teksten.

Presenteer het product of jouw bedrijf in verhaalvorm, beperk jezelf tot concrete bullet points of doe het allebei. Een advertentietekst moet kort en bondig zijn. Dat betekent niet dat je jezelf moet beperken tot 3 regels tekst, maar wel dat je de zinnen kort houdt en zorg voor een duidelijke structuur.

6. Trek de aandacht met de kop

In de kop benoem je bij voorkeur het voordeel van het product, en niet per se het product zelf. Meer kliks uit je Facebook-advertenties is concreter dan een lijstje met tips, en je dromen en doelen behalen is aantrekkelijker dan een coachingstraject. Houd altijd het einddoel van de klant voor ogen.

7. Zorg voor een sterke call to action

De call to action zet de lezer aan tot actie. Zorg ervoor dat hierin duidelijk is wat er van hem of haar wordt verwacht. Wil je dat de lezer het product nu koopt of nu een e-book downloadt? Houd het kort.

Jouw Facebook-advertentie: blijf testen

Je product of dienst kan nog zo sterk zijn, en de instellingen van je Facebook-advertentie nog zo goed… Je advertentie valt of staat met de advertentietekst. Bovenstaande tips helpen je om een sterke tekst te schrijven die de aandacht trekt en zorgt voor kliks, maar onthoud dat het vinden van de juiste tekst en strategie altijd een kwestie van testen is. Succes!