Infographic, How to

16x nieuwe content voor je website & social media creëren [infographic]

0

Soms kan je van die periodes hebben dat de inspiratie voor nieuwe content ver te zoeken is. Wat voor bericht plaatsen we vandaag op Facebook? Waar schrijven we volgende week een nieuw artikel of blogpost over? Toch is het belangrijk om regelmatig nieuwe content te ontwikkelen en te publiceren. Zo blijft je positie in de resultaten van zoekmachines goed en blijf je in beeld van je doelgroep. Ik deel 16 tips om effectief aan de slag te gaan met contentcreatie.

Ga op zoek naar inspiratie

Nieuwe content bedenken hoeft niet lastig te zijn. Inspiratie en ideeën zijn overal als je ervoor openstaat en gebruikmaakt van handige tools. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van Google Alerts om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in jouw vakgebied. Of aan een brainstormsessie met collega’s. Ook is het nuttig om regelmatig in de statistieken van je website en socialmedia-accounts te duiken. Zo kom je erachter welke onderwerpen en berichten goed scoren en waar jouw doelgroep dus behoefte aan heeft.

Content-ideeën

Het zal je misschien verbazen over hoeveel onderwerpen je content kunt ontwikkelen. Het team van Red Website Design helpt je op weg met het delen van 16 ideeën die ze visualiseerden in de onderstaande infographic.

Zo kun je aandacht schenken aan (nieuwe) medewerkers binnen jouw organisatie. Stel ze voor en vertel over de werkzaamheden of projecten waarbij ze betrokken zijn. Mensen zijn van nature ontzettend nieuwsgierig, met een sneak preview geef je jouw organisatie een gezicht en je doelgroep of volgers een kijkje achter de schermen. Houd je doelgroep en volgers op de hoogte van de ontwikkeling van nieuwe of verbeterde diensten of producten. En deel bijvoorbeeld instructievideo’s tijdens de lancering.

Vraag klanten om hun ervaring of aanbeveling over jouw product of dienst. Dit kan de drempel verlagen voor mensen die nog niet klant bij jou zijn. Geef antwoord op vragen die je vaak per mail of telefoon krijgt op je website, met een ‘veel gestelde vragen’-pagina.

Benieuwd naar alle ideeën om inspiratie te vinden voor nieuwe content voor je website, blog of socialmedia-account? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Wil je een groter exemplaar bekijken of de visual uitprinten om op te hangen naast je bureau? Klik dan op de afbeelding.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.