Social media

21 interessante Instagram-feiten die je moet kennen [infographic]

0

Al ruim 10 jaar is Instagram een van de populairste socialmedia-platformen. Miljoenen gebruikers zijn dagelijks actief met het plaatsen van foto’s en het delen van stories. Niet zo gek dat steeds meer bedrijven en merken het platform inzetten als middel in hun marketing en communicatie. Een goed moment om interessante feiten en cijfers over het gebruik van Instagram op een rij te zetten.

Meer dan 1 miljard dagelijkse gebruikers

Mocht je nog niet overtuigd zijn van de mogelijkheden van het platform Instagram, dan helpt wellicht de onderstaande infographic van Square Lovin je over de streep. Zij verzamelde feiten en cijfers over het gebruik van Instagram wereldwijd. Wist je bijvoorbeeld dat op Instagram iedere dag 95 miljoen berichten worden gedeeld? Dat er wereldwijd meer dan 1 miljard gebruikers maandelijks actief is? Of dat dagelijks 500 miljoen gebruikers op het platform stories delen met hun volgers? Gemiddeld is een gebruiker ongeveer 53 minuten per dag actief op het platform. De meest actieve groep bestaat uit 18- tot 34-jarigen.

Berichten, stories en adverteren

Ook veel bedrijven en merken hebben Instagram ontdekt: meer dan 25 miljoen zakelijke accounts zijn aangemaakt. Daarvan zet ruim driekwart het platform in voor marketingdoeleinden. En met succes; Instagram levert een hoger engagement op dan platformen Facebook en Twitter. In vergelijking met Facebook is dit 14 keer hoger en bij Twitter zelfs 27 keer. Nog meer interessante cijfers over het succes van zakelijk gebruik van Instagram: 1/3 van de meest bekeken stories zijn afkomstig van bedrijven en merken.

Naast berichten en stories, maken de aanwezige bedrijven gebruik van de advertentiemogelijkheden. De meest gebruikte vormen van advertenties zijn foto’s (25%) en video’s (23%).

Nieuwsgierig naar alle feiten en cijfers over het platform Instagram? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.