Social media

15 tips voor jouw TikTok-campagne [infographic]

0

Het socialmediaplatform TikTok timmert nog steeds aan de weg. Het aantal gebruikers blijft groeien. En ondanks dat de app het populairst is onder jongeren, zien ook steeds meer bedrijven en merken de mogelijkheden voor hun marketing en communicatie naar hun doelgroep. Hoe kun je als ondernemer of marketeer het platform het beste inzetten? Hoe maak je de optimale TikTok-campagne?

De populariteit stijgt

Om het meeste uit TikTok te halen, is het raadzaam om vooraf om de tafel te gaan en een strategie op te stellen. Daarbij kan de onderstaande infographic van Socialtyze je zeker op weg helpen. Zij hebben in deze visual 15 tips voor je op een rij gezet om als ondernemer of marketeer meer uit het platform te halen.

De cijfers zijn met name gebaseerd op het gebruik in de Verenigde Staten, maar dat maakt de infographic niet minder interessant voor Nederlandse bedrijven. Zo blijkt uit de statistieken dat niet alleen het gebruik onder 13- tot 17-jarigen stijgt. Ook 35- tot 44-jarigen vermaken zich prima met zelfgemaakte video’s en zijn daardoor meer actief op het platform. Gemiddeld zijn gebruikers op het platform zo’n 85 minuten per dag actief.

Creatief aan de slag

Nadat je voor je onderneming duidelijk hebt op wie jullie je gaan richten, is het belangrijk om na te denken over hoe je de organisatie presenteert. Daarbij is het belangrijk dat je gebruikmaakt van de kracht van het platform: persoonlijkheid en vermaak.

Ontwikkel creatieve content dat bij de identiteit van jouw organisatie of merk past en tegelijk jouw doelgroep prikkelt. Vertel jouw verhaal en maak daarbij gebruik van hashtags en challenges om je bereik te vergroten.

Wil je aan de slag met TikTok? Scrol dan naar beneden om de tips uit de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Infographic over hoe je een goede TikTok-campagne opzet.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.