Infographic, How to

Checklist voor contentcreatie: van idee tot publicatie [infographic]

0

Frequent content ontwikkelen. Dit is voor de ene marketeer appeltje-eitje, terwijl de ander er als een berg tegenop ziet. Gebrek aan inspiratie en tijd of andere factoren kunnen je creatieve brainstorm belemmeren. Wil jij ook (weer) in de flow raken om kwalitatieve en unieke content te creëren? Dan komt deze infographic als geroepen. Lees snel verder.

Unieke content

Het creëren van unieke content hoeft niet moeilijk te zijn. Het gaat erom dat je content ontwikkelt die aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep. Of het nu gaat om een artikel voor op je website, een video voor op YouTube, een nieuwsbrief voor je klanten of een bericht voor op je Facebook- of Instagrampagina. Het is belangrijk dat je content van meerwaarde is, past bij wat jouw bedrijf of merk wil uitstralen en je doelgroep prikkelt.

Checklist voor creatie

Je contentstrategie is een belangrijke startpositie bij het creëren van uitingen. Een strategie helpt je om te bepalen op welk moment, welke content relevant is voor je bezoekers. Als je je contentstrategie helder hebt, kun je aan de slag met het brainstormen over verschillende onderwerpen. De onderstaande infographic van Orbit Media gaat je hierbij helpen.

Orbit Media ontwikkelde een checklist in de vorm van een flowchart die bestaat uit 17 stappen die je helpen om kwalitatieve content te creëren. Hierbij onderscheiden ze 4 fases:

  1. Van het idee tot het concept
  2. Zoekmachineoptimalisatie
  3. Het schrijven van de eerste versie
  4. Redigeren en publiceren

Ben je benieuwd naar hoe je het beste te werk kunt gaan? Scrol dan naar beneden om de checklist in de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic met een checklist voor je content.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.