Infographic, How to

Checklist voor contentcreatie: van idee tot publicatie [infographic]

0

Frequent content ontwikkelen. Voor de ene marketeer appeltje-eitje, terwijl de ander er als een berg tegenop ziet. Gebrek aan inspiratie en tijd, of andere factoren kunnen je creatieve brainstorm belemmeren. Wil jij ook (weer) in de flow raken om kwalitatieve en unieke content te creëren? Lees dan snel verder.

Unieke content

Content creëren hoeft niet moeilijk te zijn. Het gaat erom dat je unieke content ontwikkelt die aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep. Of het nu gaat om een artikel voor op je website, een video voor op YouTube, een nieuwsbrief voor je klanten of een bericht voor op je Facebook- of Instagrampagina. Het is belangrijk dat je content van meerwaarde is, past bij wat jouw bedrijf of merk wil uitstralen en je doelgroep prikkelt.

Checklist voor contentcreatie

Je contentstrategie is een belangrijke startpositie bij het creëren van content. Een strategie helpt je om te bepalen op welk moment, welke content relevant is voor je bezoekers. Wanneer je je contentstrategie helder hebt kun je aan de slag met het brainstormen van onderwerpen. Onderstaande infographic van Orbit Media gaat je daarbij helpen.

Orbit Media ontwikkelde een checklist/flowchart die bestaat uit 17 stappen die je helpen om kwalitatieve content te creëren. Hierbij onderscheiden ze de checklist in 4 fases:

  1. Van idee tot concept
  2. Zoekmachineoptimalisatie
  3. De eerste versie schrijven
  4. Redigeren en publiceren

Benieuwd hoe je het beste te werk kunt gaan? Scrol dan naar beneden om de checklist in de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

content checklist

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.