Online marketing

Aan de slag met Shopify: een uitgebreide gids [infographic]

0

Het aantal webshops wereldwijd groeit enorm. Zeker in een tijd waar de digitale mogelijkheden voor het grijpen liggen en je met enkele klikken en weinig kosten aan de slag kan gaan met je online business. Een van de populairste tools van dit moment is Shopify. Of je nu enige ervaring hebt met Shopify of nog in een verkenningsfase zit, in dit artikel deel ik een handige naslaggids om mee aan de slag te gaan.

Wat is Shopify?

Misschien gaat bij jou niet direct een belletje rinkelen als je de naam Shopify hoort. Daarom eerst een uitleg in een notendop:

Shopify is een webshopsoftware dat met name opereert in Noord-Amerika. Sinds enkele jaren is Shopify in steeds meer landen beschikbaar, waaronder Nederland. Momenteel draaien zo’n 1,7 miljoen webshops met Shopify in 175 landen.

Het platform is laagdrempelig en geschikt voor iedereen die nog nooit een webshop heeft opgezet of geen technische kennis van programmeren heeft. De opties en mogelijkheden zijn divers, zoals je webshop uitbreiden met een weblog, SEO-functies en het integreren van verschillende betaalmethodes.

Aan de slag, maar hoe?

Wanneer je voor het eerst met Shopify in aanraking komt kan het allemaal nogal overweldigend zijn. Waar moet je starten? Wat zijn dé opties die je zeker moet gebruiken? En hoe dien je functionaliteiten in te zetten?

Om je op weg te helpen heeft OnDeck de onderstaande uitgebreide infographic ontwikkeld waarmee ze je stap voor stap in de wereld van Shopify meenemen. Denk aan het opzetten van je webshop en het toevoegen van producten en applicaties die zeker de moeite waard zijn.

Ook delen ze tips en tricks om te zorgen dat je webshop goed gevonden wordt in de resultaten van zoekmachines. Kortom, een naslagwerk waarmee jij zelf zorgt voor een professionele en goeddraaiende webshop.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Shopfiy of aan de slag met het opzetten van je eigen webshop? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.