Online advertising

Aan de slag met Google Merchant Center in 6 stappen [infographic]

0

Als webshop-eigenaar doe je er alles aan om te zorgen dat jouw aanbod onder de aandacht komt van je doelgroep. Ook al heb je een webshop die er piekfijn eruitziet, als niemand deze weet te vinden kun je verkoop wel schudden. Een handig middel om je producten uit te lichten is Google Merchant Center.

Wat is Google Merchant Center?

Google Merchant Center is een applicatie van – de naam zegt het al – Google. Hiermee kun je informatie over je aanbod online zichtbaar maken voor klanten die gebruikmaken van de zoekmachine. Je plaatst dus niet fysiek je producten op Google, maar meldt ze als het ware aan om zichtbaar te maken.

Je hebt het wellicht eens gezien als je in Google zoekt. Zodra je een term in de zoekbalk typt, bijvoorbeeld ‘horloge’, verschijnt boven de organische zoekresultaten een rij met tegels met foto’s en informatie van horloges. Als je meer resultaten van het betreffende product wil zien, kun je op het menu-item ‘Shopping’ klikken voor meer resultaten. Jouw product valt direct onder je klanten. Hoe meer budget je inzet in Merchant Center, hoe hoger jouw aanbod in de resultaten zichtbaar is.

In 6 stappen naar zichtbaarheid

Nu je een beetje weet hebt wat Google Merchant Center is, is wellicht je volgende vraag: hoe kan ik er gebruik van maken? Het antwoord geeft de onderstaande infographic van Google Merchant Center. Ze hebben een handig stappenplan samengesteld om te zorgen dat jouw producten zichtbaar worden in de zoekresultaten van Google. Handig! Zo kun jij zelf aan de slag met het zichtbaar maken van je aanbod. Naast het stappenplan delen ze ook een aantal tips om te zorgen dat jouw items goed weergegeven worden.

Wil je aan de slag met het inzetten van Google Merchant Center voor jouw webshop? Scrol dan naar beneden om de onderstaande infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.