Online marketing

Het beste van 2021: top 10 artikelen over online marketing

0

Marketingpsychologie van Duckstad, third party cookies en handige SEO-tools… We hebben de top 10 artikelen over online marketing van 2021 nog een keertje voor je op een rij gezet. Laat je inspireren door trends, tips en verdiepende artikelen!

10. Een sterk staaltje marketingpsychologie uit Duckstad

Omgekeerde psychologie, social proof, spaarprogramma’s… Is het je ooit opgevallen dat in Donald Duck-advertenties verschillende vormen van marketingpsychologie worden gebruikt? Wendy Oude Veldhuis dook er dieper in en dat leverde een verrassend informatief artikel op met een handvol learnings uit het vrolijke weekblad.

Donald Duck griezelspecial

9. Bereid je voor op marketing zonder third party cookies van Google

Sinds Google heeft aangekondigd van third party cookies af te stappen, blijven veel bedrijven met vragen achter. Moet je voor je marketing naar een first party-datastrategie? En hoe doe je dit? Dit artikel helpt je op weg. Lees ook onze meest recente updates hierover in ons dat topic. 

 

8. Zo verleidt HelloFresh je onbewust tot een abonnement

Welke trucs uit de neuromarketing past de grootste maaltijdbox-bezorger van Nederland toe? Tim Zuidgeest neemt je mee in de customer journey van HelloFresh.

Een reactie van een lezer: “Mooi analyse! Vooral de flow waarin de consument steeds maar weer zijn voorkeuren kan bevestigen. Hierdoor verloopt alles heel soepel.”

HelloFresh-header

7. De 5 beste alternatieven voor Mailchimp (wél GDPR-proof)

Software uit de VS voldoet niet aan de AVG. Je Mailchimp-account kan daarom in de prullenbak, stelt jurist Charlotte Meindersma. Gelukkig zijn er goede (gratis) alternatieven voor dit programma voor email. Charlotte en Frankwatching-redacteur Linda Passies zetten er 5 op een rij. Dit inspirerende een aantal van jullie ook hun ervaringen en kennis te delen. En daar zijn we blij mee. In de reacties vind je nog meer handige tooltips én interessante discussies over Mailchimp en de privacywetgeving.

Mailchimp logo.

6. De Telecommunicatiewet wijzigt: hier moet je per 1 juli 2021 aan voldoen

Per 1 juli 2021 werd de Telecommunicatiewet gewijzigd en daar krijgen veel organisaties mee te maken, vooral die actief zijn op het gebied van telemarketing. De grootste verandering in de wet is het verdwijnen van het Bel-me-niet Register, dat plaats maakt voor een opt-in-systeem en het Meldpunt Telemarketing. Lees meer over de belangrijkste veranderingen en regels waar je in telemarketing aan moet voldoen.

Wijzigingen Telecommunicatiewet

5. 21 gratis SEO-tools op een rij

Er zijn enorm veel SEO-tools op de markt. Dat maakt het lastig om de juiste keuze te maken. Dit artikel helpt je op weg. Je leest er over maar liefst 21 fijne tools voor zoekmachineoptimalisatie. Gebruiksvriendelijk en gratis.

SEO-tools.

4. Influencer marketing in 2021: 5 invloedrijke trends

De focus voor influencer marketing ligt in 2021 op authenticiteit, samenwerkingen met micro- en nano-influencers, influencer-fraude, brand ambassadors en video. In dit artikel lees je meer over de 5 trends voor 2021.

Ogen van een influencer marketing.

3. 7 dingen die marketeers nóóit meer willen horen

“Bedenk jij even een viral?” Marketeers krijgen iedere dag te maken met collega’s die eigenlijk niet goed weten wat het marketingvak inhoudt. De irritantste verzoeken vliegen ons om de oren. Kim deelt in dit artikel 7 dingen die we vanaf nu niet meer willen horen.

frustraties marketing

2. Online marketing: een terugblik & de trends voor 2021

Wat zijn de belangrijkste trends in online marketing in 2021 (en de jaren erna)? En waar liggen de grootste kansen? In deze longread word je helemaal bijgepraat.

Online marketingtrends 2021.

1. 13 beïnvloedingstechnieken die het succes van Ommetje verklaren

Ommetje, de immens populaire app van de Hersenstichting, passeerde in maart 2021 het magische aantal van 1 miljoen gebruikers. De makers zijn overdonderd door het succes. De slimme manier waarop de app beïnvloedingstechnieken gebruikt, maakt het wellicht iets minder verwonderlijk.

Een enthousiaste reactie op het artikel: “Wat een geweldig leesbaar en deskundig artikel. Ik heb ervan genoten en heb er veel van opgestoken.”

Iemand die een ommetje maakt.Welke ontwikkelingen rond online marketing staan ons in 2022 te wachten? We zijn benieuwd!