Marketing technology

Speel in op deze 7 trends om je e-mailmarketing te verbeteren [infographic]

0

Maak jij mailings, maar worden ze weinig geopend? Of merk je dat het effect laag is onder de lezers? Dan is dit het juiste moment om je e-mailmarketing goed te bekijken. 7 trends waar je op in kunt spelen als je je e-mailcampagnes wil verbeteren.

Als je mailings of nieuwsbrieven verstuurt, wil je natuurlijk dat abonnees die openen, lezen, en overgaan tot actie. Je mailing kan er nog zo mooi uitzien, maar als het effect uitblijft heb je er niets aan. Naast technische zaken zijn er ook andere aandachtspunten waar jij als marketeer, contentmedewerker, of communicatieadviseur rekening mee kunt houden.

7 e-mailmarketing trends voor 2022 op een rij

Het team van Red Website Design heeft 7 aandachtspunten visueel voor je op een rij gezet in de onderstaande infographic. Het is zeker de moeite waard om deze trends te overdenken met jouw team en te kijken naar de manieren waarop je ze kunt integreren binnen jouw organisatie en marketing.

Waar moet je dan aan denken? Bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van gepersonaliseerde mailings. Misschien een open deur, maar tegenwoordig worden veel mailings bekeken op smartphones en tablets. Maar liefst driekwart van alle smartphonegebruikers bekijkt de mailbox op de telefoon. Weet jij hoe jouw mailing eruitziet op een smartphone?

En heb je wel eens overwogen om je mailings niet alleen te voorzien van teksten en een aantal beelden, maar ook om interactiviteit toe te passen in je e-mailmarketing? Dit kan al in hele kleine zaken zitten. Denk aan het opnemen van een poll of een feedbackformulier. Jouw lezers kunnen dan direct met je communiceren en bijvoorbeeld laten weten wat zij van je nieuwe product of dienst vinden.

Nieuwsgierig naar alle 7 trends op het gebied van e-mailmarketing? Scroll dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

7 e-mailmarketingtrends waar je absoluut van op de hoogte moet zijn in 2022 [infographic]

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day.