Online marketing

25 simpele tips voor meer verkeer naar je website [infographic]

0

Je website kan nog zo mooi zijn, maar het belangrijkste is natuurlijk dat je bezoekers aantrekt. En dat is bij sommige ondernemers een doorn in het oog als ze de statistieken bekijken. Je wil klanten aantrekken voor jouw product of dienst en doet er alles aan om het aantal bezoekers te verhogen. Maar na een zoektocht op internet ben je nog niet wijzer. Zie jij door alle tips en tricks door de bomen het bos niet meer over wat wel werkt en wat juist niet? Geen zorgen, je bent niet de enige die hiermee worstelt. In dit artikel vind je 25 simpele tips voor meer websitebezoekers.

Denk in mogelijkheden

Laat ik vooropstellen dat dé manier om meer bezoekers naar je website te trekken niet bestaat. Dit is voor iedere onderneming anders. Wat voor de ene branche of doelgroep werkt, heeft nauwelijks effect bij de ander. Het is een kwestie van proberen en zorgen voor een mix van verschillende manieren om te kijken wat bij jouw organisatie en doel past. Maar ook door verder te kijken dan je wellicht nu doet. Denk in mogelijkheden in plaats van beperkingen.

25 tips voor meer websitebezoekers

Om je nieuwe inzichten te geven in de mogelijkheden, ontwikkelde Red Website Design de onderstaande infographic waarin zij 25 manieren delen om te zorgen voor meer verkeer naar je website. Het zijn veelal laagdrempelige manieren die niet gelijk duizenden euro’s van je marketingbudget kosten. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een (gratis) training of webinar, het ontwikkelen van een freebie of het opstarten van een podcast-serie. Ga gastblogs schrijven op relevante websites, verzamel testimonials of zet een promotieactie op. En heb je weleens gedacht aan een samenwerking met relevante bloggers of influencers binnen jouw niche, of om actiever te zijn binnen Facebook-groepen waar jouw doelgroep zich bevindt? Sommige tips (Reddit/Yahoo Answers) zijn misschien minder passend bij de Nederlandse markt, maar wie weet kunnen ze je toch inspireren

Nieuwsgierig naar alle 25 tips? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic met 25 tips voor meer websitebezoekers

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day.