Online marketing

Vermijd de spambox: handige tips voor jouw mailings [infographic]

0

Al jaren is e-mailmarketing een populaire marketingvorm om je doelgroep op directe wijze te bereiken. Zowel om je bestaande klanten te benaderen als om nieuwe relaties op te bouwen. Maar in een tijdperk van een overvloed van spam en consumenten die overladen worden met nieuwsbrieven, is het nog niet zo makkelijk om te zorgen dat de ontvanger jouw mailing daadwerkelijk ziet én opent.

Of je nu wekelijks een mailing verstuurt, een follow-up mail, een actiemail of een welkomstmail: met alle wetgeving en online bescherming voor consumenten is de eerste zorg om in de inbox te belanden en niet in de ongewenste mail. Je wil immers onder de aandacht van jouw doelgroep komen en het liefst dat ze getriggerd worden om je mailing te openen. Hoe zorg je daarvoor?

Er zijn verschillende trucjes en verbeteringen om toe te passen. Denk aan de opbouw van je mailing, de onderwerpregel, het gebruik van duidelijke call-to-actions, de teksten die je schrijft en het gebruik van afbeeldingen.

5 aandachtsgebieden

De mensen van Hubspot en Tiny hebben een checklist ontwikkeld met handige aandachtspunten om te zorgen dat jouw mails niet zo gauw in de spambox terechtkomen. Deze checklist hebben ze gevisualiseerd in de onderstaande infographic. De tips zijn verdeeld in 5 gebieden:

  1. Mailing opzetten
  2. Versturen naar de juiste mensen
  3. Mailing creëren
  4. Testen
  5. Monitoren

Het kan zijn dat je voor de uitvoer van sommige tips niet de juiste kennis in huis hebt. Bespreek deze punten met degene die jouw e-mailmarketing-systeem beheert om te kijken wat mogelijk is.

Ben je benieuwd met welke aandachtspunten jij aan de slag kunt om te zorgen dat jouw mailings niet meer zo gauw in de spambox terechtkomen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic met tips om niet in de spambox terecht te komen met je mailing.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.