Social media

LinkedIn: 5 nieuwe functies om zeker eens te proberen

0

LinkedIn ontwikkelt zich razendsnel en rolt om de haverklap nieuwe functionaliteiten uit. Is LinkedIn een van jouw voornaamste platforms, en wil je het optimaal blijven gebruiken? Dan is het handig dit bij te houden. In dit artikel bespreek ik 5 nieuw functies en wat je ermee kunt.

1. Plaats direct een link in je foto of video

Stipt op nummer 1 en absoluut mijn favoriet. Sinds kort kun je ook een link toevoegen aan je afbeelding of video. Dit kan overigens alleen mobiel via de app van LinkedIn. Hoe je dat doet? Heel simpel! Zodra je jouw foto of video uploadt, kun je op dit symbool 🔗 klikken. Vervolgens kun je de url toevoegen van de website of van een landingspagina waarnaar je wil linken. De tekst van de link kun je vervolgens aanpassen. Hier heb je 30 tekens voor. Je kunt het formaat van de button op je afbeelding of video ook nog groter of kleiner maken.

Link LinkedIn

Voorbeeld van de nieuwe button.

Vooralsnog lijkt het erop dat je hiermee een groter bereik genereert, dan wanneer je een losse link met een afbeelding plaatst. Goed om even te testen dus!

2. Reageren met de nieuwe emoji “grappig”

Ja hoor, je kunt sinds kort reageren met de blauwe lachende emoji op LinkedIn als je iets grappig of geinig vindt.

laughing emoji LinkedIn

Bron: LinkedIn, by Indie Boyce

Eerlijk? Zoveel grappige berichten zie ik niet voorbij komen op LinkedIn, maar weet in ieder geval dat deze nieuwe emoji er is en wellicht kun je deze soms gebruiken wanneer LinkedIn professionals hun bloopers delen.

Accepteer cookies

3. Je bericht opslaan als concept

Eindelijk kun je nu jouw bericht op LinkedIn opslaan als concept en op een later moment afmaken en posten. Hoe je dat doet? Schrijf een bericht en zodra je klikt op het kruisje rechtsboven krijg je een melding of je het bericht wilt verwijderen of opslaan. Zodra je het opslaat als concept kun je bij de volgende keer inloggen op LinkedIn gewoon verder gaan met je bericht. Handig!

 

4. Maak gebruik van de sjabloon-functionaliteit

Deze functie wordt momenteel uitgerold en is alleen beschikbaar via mobiele devices. Met sjablonen krijg je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende kleuren en patronen en hier kun je jouw eigen tekst toevoegen.

Klik op “een bijdrage schrijven” en daarna verschijnen er een aantal opties waaronder “gebruik een sjabloon”. Vervolgens kun je de kleur en het lettertype kiezen en je kunt kiezen uit verschillende sjablonen.

Persoonlijk ben ik meer fan van Canva. Hiermee kun je jouw eigen huisstijl en look & feel goed terug laten komen.

Voorbeeld van het LinkedIn sjabloon.

5. Voeg foto’s en video’s toe aan het onderdeel “services”

Dit profielonderdeel op LinkedIn wordt vaak vergeten en misschien vraag jij jezelf nu ook af, ‘waar kan ik dit vinden?” Direct in het eerste blok op je LinkedIn profiel zie je staan in het grijs “aangeboden services” en indien je hierop kikt, kun je media toevoegen.

Je kunt op deze pagina zowel foto’s als video’s toevoegen en ook de volgorde kun je eenvoudig wijzigen door op het potloodje en vervolgens op de pijltjes te klikken. Dat LinkedIn met het toevoegen van dit soort functies steeds visueler wordt, kan ik alleen maar toejuichen.

Meer over LinkedIn en mijn voorspelling over wat je van het platform kunt verwachten in de tweede helft van 2022, is te vinden in deze summerread.

Heel benieuwd welke nieuwe functionaliteit jouw favoriet is! Deel het gerust via de comments hieronder!