Social media

Social-update: LinkedIn & YouTube ruimen op, AI-functies dijen uit

0

Socialmedia-platformen omarmen nieuwe features en AI-technologieën om hun platforms naar een hoger niveau te tillen en je een gepersonaliseerde ervaring te bieden. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Stap mee in de wervelwind van social media en laat je verrassen door de recentste updates, innovaties en veranderingen.

Social Media Heads Up
Het socialmedia-landschap verandert continu. De nieuwe tools, updates en interfaces vliegen je om de oren, waardoor je door het bos de bomen niet meer ziet. Met deze Social Media Heads Up houd jij de vinger aan de pols over social media. Sit back, relax en leef je uit in deze uitdagende wereld.

Van een digitale schoonmaak naar nieuwe mogelijkheden

Grote spelers zoals LinkedIn en YouTube hebben de bezem door hun functies gehaald om tegemoet te komen aan de behoeften van hun gebruikers.

LinkedIn’s schoonmaak & updates

LinkedIn begint met een grondige schoonmaak: vaarwel carrousels, profielvideo’s en klikbare links in afbeeldingen en video’s vanaf 26 juni. Ironisch genoeg hebben sommigen van ons nauwelijks de kans gehad om de carrousel-functie te ontdekken voordat deze weer verdwijnt. Maar niet getreurd, er is altijd ruimte voor vernieuwing. Als de ene deur sluit, gaat een andere open. Oude functies maken plaats voor nieuwe mogelijkheden.

LinkedIn Bedrijfspagina’s kunnen voortaan directe berichten (DM’s) ontvangen, waardoor organisaties direct kunnen communiceren met hun volgers. Alsof je een persoonlijk gesprek voert! Daarnaast experimenteert LinkedIn met een slimme AI-assistent voor InMails. Deze assistent helpt jou bij het onderzoeken van volgers en het sorteren van berichten op basis van prioriteit.

YouTube’s Storie-afscheid & Partner Programma

In een poging om een meer gestroomlijnde gebruikerservaring te creëren, neemt YouTube afscheid van de Stories-functie, wat eigenlijk geen verrassing is. Met de focus op Shorts en Community Posts is het tijd voor nieuwe innovaties. Bereid je voor op een nieuwe golf van creativiteit en interactie in de Shorts en Community Posts omgeving!

Daarnaast hebben ze de toelatingseisen voor het ‘Partner Programma’ versoepeld, waardoor nieuwe makers met slechts 500 volgers kunnen deelnemen. Bovendien hebben ze de mogelijkheden uitgebreid voor makers om producten in hun video’s te promoten en commissie te verdienen. Deze veranderingen worden momenteel slechts uitgerold in bepaalde landen, maar YouTube heeft grootse plannen om ze wereldwijd beschikbaar te maken.

Meta blijft de grenzen verleggen

Bij Meta, het moederbedrijf van platforms zoals WhatsApp en Instagram, draait alles om het verbeteren van jouw gebruikerservaring.

Meta introduceert ‘Kanalen’ op zowel Instagram als WhatsApp. Dit betekent goed nieuws voor influencers en content creators, want nu kun je rechtstreeks communiceren met volgers zonder de beperkingen van een algoritme. Het wordt persoonlijker en directer. Het concept van kanalen als een eenzijdige uitzendtool is niet nieuw. Telegram, de grootste concurrent van WhatsApp, heeft al eerder ‘Channels’ geïntroduceerd. Beheerders van een kanaal kunnen tekst, foto’s, video’s, stickers en peilingen naar hun volgers sturen, terwijl volgers deze alleen kunnen lezen.

Maar er is meer! WhatsApp heeft opwindende nieuwe functies in petto. Binnenkort kun je flitsende videoberichten versturen die na één keer bekijken, verdwijnen. En er wordt gewerkt aan een update waarmee je meerdere accounts op één toestel kunt gebruiken, zodat het jongleren tussen persoonlijke en zakelijke telefoons tot het verleden behoort.

Instagram zit ook niet stil. Ze hebben plannen aangekondigd om contentbeheer via externe tools te vergemakkelijken. Binnenkort kun je tot 25 afbeeldingen, video’s of carrousel-berichten per dag inplannen. En het wordt nog beter: je kunt zelfs Instagram Stories posten en inplannen via externe tools zoals Hootsuite. Dit maakt het beheer van Insta-content veel makkelijker voor organisaties en influencers die reeds externe tools gebruiken.

iemand die op social media zit.

Pusht Twitter ons richting een Blue-abbonement?

Jazeker, ook Twitter blijft constant vernieuwen om de gebruikerservaring te verbeteren. Met onderstaande updates hoopt Twitter de gebruikerservaring te verbeteren en spam en misbruik op het platform te verminderen. Of is er meer aan de hand? Proberen ze ons stiekem aan te sporen om een Blue-abonnement aan te schaffen?

In de toekomst zullen namelijk alleen Twitter Blue-gebruikers een DM-verzoek kunnen sturen naar mensen die hen niet volgen. Hoewel dit de mogelijkheden voor outreach en zakelijke communicatie beperkt, dient het volgens Twitter als een anti-spammaatregel om ongewenste berichten te verminderen.

En er is nog meer goed nieuws voor Blue-abonnees: Twitter heeft geluisterd naar de smeekbeden van gebruikers en de bewerkingstijd voor tweets verlengd. Je hebt nu een volledig uur om je tweets aan te passen na publicatie. Dit is een welkome verandering voor het maken van kleine aanpassingen en correcties. Let op, bewerken is alleen mogelijk voor originele en quote tweets, niet voor antwoorden.

De toekomst van AI op social media

De toekomst van AI op social media is echt waanzinnig! Dankzij generatieve AI-tools op onze smartphones en socialmedia-kanalen zoals Snapchat (My AI) en TikTok (Tako) kunnen we genieten van ongekende interactiemogelijkheden en gepersonaliseerde ervaringen.

Wist je dat Snapchat met behulp van ‘My AI’ je voorkeuren en interesses analyseert? Ze geven je aanbevelingen die perfect bij je passen. Het is alsof ze een persoonlijke stylist zijn, maar dan voor social media.

Dat is nog lang niet alles. AI zet ook de spelregels van contentcreatie compleet op z’n kop. Neem bijvoorbeeld Meta’s ‘MusicGen’, die AI gebruikt om muziek te componeren op basis van tekst- of melodieprompts. Stel je voor: binnenkort creëer je binnen enkele seconden je eigen hit. En LinkedIn gaat nog een stapje verder. Naast hun slimme AI-assistent voor InMails, hebben ze nu ook generatieve AI voor feed-posts, profiel samenvattingen en functiebeschrijvingen gelanceerd.

Alsof dat nog niet genoeg is, stelde Meta nog geen week geleden de ‘Voicebox’ voor. Dit gloednieuwe AI-systeem tovert tekst om in audio, met verschillende stijlen en stemmen. Vanaf nu kun je jouw eigen stemassistent zijn en zelfs in verschillende talen praten.

De toekomst van AI op social media is superspannend. Van geavanceerde chatbots en gepersonaliseerde content tot innovatieve technologieën voor vertalingen; AI brengt onze gebruikerservaring naar nieuwe hoogten.

Voilà, je bent weer helemaal bijgepraat over de recente ontwikkelingen in de wereld van social media. Blijf op de hoogte van de nieuwste functies en trends, want de evolutie van social media blijft doorgaan. Tot volgende maand, waar we je opnieuw zullen bijpraten over alle spannende updates en innovaties.