Content

10x populair: quiet quitting, social trends & hoop voor crypto

0

Social media zijn niet meer sociaal. Het draait er steeds meer om entertainment en content… Of is interactie toch weer terug van weggeweest? Ondertussen checken Millennials en Gen-Z’ers mentaal uit bij hun werk, wat de populariteit van de term quiet quitting moet verklaren. En welke trends spelen er in cryptoland? Dit – en meer – lees je in de top 10 bestgelezen Frankwatching-artikelen van de maand oktober.

1. Waarom quiet quitting in opkomst is

Met dit artikel raakte Thien Bui blijkbaar een gevoelige snaar, gezien hoe vaak dit artikel is gelezen en hoe vaak er op gereageerd wordt (ook op de socials). Quiet quitting is een fenomeen – mede bekend geworden via TikTok – waarbij Millennials en Gen-Z’ers massaal stoppen met (te) hard werken. Thien bespreekt wat er achter deze trend schuilt.

Een reactie op het artikel: “Quiet quitting gaat over het absoluut minimale doen in je baan. Daarom ook de term. Dat is echt iets heel anders wel of geen (gratis) overuren willen maken en al helemaal niet over een gezonde werk-privébalans. Bij quiet quitting ben je mentaal uitgecheckt. Je bent niet bereid een collega te helpen of ergens in te springen waar nodig is, een tandje bij te zetten om iets voor elkaar te krijgen.”

Jong persoon weert met handen werk af ter illustratie van quiet quitting

2. Is er nog hoop voor crypto? 5 voorspellingen voor 2023

Is de cryptodroom ingestort, of is er toch nog hoop? Van hopium tot de flippening… er staat ons veel te wachten! Jan Scheele neemt je mee in 5 interessante voorspellingen voor 2023.

Header met twee handen die elkaar een crypto munt geven.

3. 8 socialmedia-trends die 2023 gaan & blijven domineren

Wat kunnen we in 2023 verwachten als we het over social media hebben? Welke trends van dit jaar verdwijnen, welke blijven en welke nieuwe trends staan er in de startblokken? Sjef Kerkhofs deelt 8 trends, waaronder het belang van creators, de wedergeboorte van interactie en de norm van short form video.

Artikel met de socialmedia-trends voor 2023.4. De vernietigende verschuiving van social media: van netwerk naar content

TikTok noemt zichzelf een entertainmentplatform, de Instagram-update wordt verketterd door trouwe gebruikers en social media worden dood verklaard. Wat is er aan de hand en welke gevolgen heeft de shift naar content?

Een reactie op het artikel: “Goed verhaal. Om deze reden(en) zijn we met de Dagelijkse Gedachte Instagram aan het verlaten en werken we nu met de de Socie leden app. We zijn zo niet meer afhankelijk van de grillen van Instagram en Facebook. Ik adviseer andere communities om ook eens naar zo’n eigen netwerk app te kijken.”

Social media verandert.5. Hoe 1 letter, leesteken of spatie het verschil in tekst maakt

In tekst kan 1 letter, 1 leesteken of zelfs 1 spatie meer of minder zorgen voor een totaal andere beleving. In dit artikel laat Nicol Tadema je zien hoe dat werkt, én hoe je hier slim gebruik van maakt.

Schrijftips Copy Leestekens Spatiegebruik

6. Een effectieve LinkedIn-strategie? Pas het 3H-model toe

De online aanwezigheid van bedrijven is van cruciaal belang voor succes. En medewerkers kunnen daarbij voor extra online awareness zorgen. In dit artikel lees je hoe je het 3H-model effectief toepast op LinkedIn.

3H-Model LinkedIn

7. Stop met dashboard-fetisjisme: zo meet je marketing-succes

“Hoeveel leads hebben we de afgelopen maand binnengehaald? En wat is de split tussen inbound en outbound?” Voor marketeers zijn dit vragen die maandelijks tijdens de reviews terugkeren. Maar het meten van marketing-succes is lastig. Het is verleidelijk steeds dezelfde data op te graven. Maar dit soort dashboard-fetisjisme is een mogelijke valkuil en kan leiden tot verkeerde marketingkeuzes. In dit artikel laat Sander Kalkman zien op welke manier je succes beter kunt meten.

Data fetishm dashboard marketing sucess

8. Online marketeers opgelet! Deze 7 nieuwe Google Search features wil je niet missen

Eind september vond het jaarlijkse Search On van Google plaats. Tijdens dit evenement is weer bekendgemaakt welke nieuwe features eraan komen in Google Search. En dat zijn er nogal wat! In dit artikel deelt Michelle de Zeeuw de interessantste nieuwe features die van invloed kunnen zijn op je strategie.

Google Neighbourhood vibes

9. 3 strategische sleutels voor succes in contentmarketing

Ondernemers doen aan contentmarketing, maar vaak zonder achterliggende strategie. Met als gevolg dat content niet optimaal rendeert of zelfs faalt. Hoe zet je zo’n strategie op en welke sleutels leiden tot succes?

3 sleutels goede contentmarketing

10. Neem TikTok mee in je strategie voor 2023: het is hoog tijd

Steeds meer bedrijven durven de stap aan om zich op TikTok van hun meest grappige kant te laten zien. Niet zo gek, want met meer dan 1,7 miljoen (jonge) gebruikers in Nederland is TikTok hét platform waar het allemaal gebeurt. Zit jouw bedrijf of overheidsinstantie nog steeds niet op TikTok? Dan is het tijd om aan de slag te gaan? Maar hoe? Laat je inspireren door dit artikel!

Telefoon met TikTok.Dit was de top 10 van oktober 2022. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.