Content

8 designtrends voor 2023 om in de gaten te houden [infographic]

0

Met nog 5 weken op de kalender is het jaar 2022 bijna voorbij. Wat is het omgevlogen! Het einde van het jaar betekent plannen maken voor het nieuwe jaar. Maar ook lijstjes, lijstjes en lijstjes. Met terug- of vooruitblikken over verschillende onderwerpen. Vandaag deel ik zo’n overzicht met een vooruitblik op 2023. Wat staat ons te wachten op het gebied van visuele marketing en communicatie? En wat gaat het nieuwe jaar ons brengen aan graphic design?

Bewegend beeld

In de onderstaande infographic van Venngage vind je 8 graphic design trends die je hoogstwaarschijnlijk veelvuldig voorbij gaat zien komen in het nieuwe jaar. Veel van deze trends zijn niet nieuw en heb je de afgelopen tijd vast al gespot. Het zijn trends die het steeds vaker worden toegepast door bedrijven en merken. Bijvoorbeeld het gebruiken van grafische elementen of teksten in een video, oftewel motion graphics. Ook zal virtual reality zich verder ontwikkelen en meer worden toegepast, bijvoorbeeld op websites.

Nostalgie leeft!

Zwart en wit? Wil je meegaan met de trends dan gebruik je kleur. Echt véél kleur. Marketinguitingen krijgen volgend jaar een bont jasje met kleurrijke illustraties om ze extra lading te geven. Oude tijden herleven met nostalgie uit de jaren negentig. Dit gebeurt in de vorm van zeer kleurrijke retro-illustraties. En, net als dit jaar, zul je in 2023 steeds vaker geometrische vormen tegenkomen op websites, sociale media en in andere uitingen.

Het overzicht is uiteraard geen verplichte lijst waarmee je rekening mee moet houden. Kijk wat past bij de identiteit van jouw merk of organisatie, gebruik deze trends als inspiratie en geef er je eigen draai aan.

Nieuwsgierig naar de andere graphic design trends voor het nieuwe jaar? Bekijk dan de infographic hieronder. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.