Samenwerken

11 fijne flex-werkplekken in de Randstad

0

Ben je je thuiswerkplek zat, wil je niet elke dag in de auto stappen naar kantoor of zoek je naar een frisse nieuwe werkomgeving voor afwisseling en inspiratie? Dan wordt het tijd voor een bezoek aan een leuke flexwerkplek. Maar waar kun je goed flexen? Welke restaurantjes, hotels of café’s hebben stopcontacten, goede wifi en sterke koffie?

De een houdt van een rustige werkplek, de ander van veel reuring. De een zoekt het dichtbij huis, en de ander maakt er meteen een stedentrip van. We flexwerken er met z’n allen op los in Nederland. Zelf vind ik dit ook erg fijn. Minimaal een keer in de maand zit ik ergens in het centrum van Utrecht. Maar vaak wel op dezelfde spot: BUNK Hotel. Dit is dan ook meteen mijn eigen flexwerk-tip 🙂

1. BUNK Hotel

Hieronder zie je een foto van BUNK Hotel Utrecht. Bij binnenkomst in deze voormalige kerk, stap je het restaurantgedeelte binnen. Sla je direct rechtsaf, dan kun je via een wenteltrap naar de 2e verdieping. Op de foto zie je rechtsboven de witte balustrade: dat is de plek voor flexwerkers. Overal zitten stopcontacten, de wifi is goed en je kunt via een QR-code eten en drinken bestellen en direct afrekenen.

 • Adres: Catharijnekade 9, 3511 RT Utrecht
 • Instagram

Een heerlijk plekje dus, al zeg ik het zelf. En er zit ook een vestiging in Amsterdam! Maar dat maakte mij wel benieuwd: waar kun je nog meer goed flexwerken? Het is ook weleens leuk om iets anders te proberen.

Via Instagram, Facebook en LinkedIn heb ik jullie hulp ingeschakeld. En ook vanuit ons eigen team kwamen leuke flexplekken naar voren. Vanuit al deze suggesties heb ik een lijst gemaakt met een top 11 flexwerkplekken in de 4 grootste Randstad-steden. Dan hebben we het over Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Ze zijn allemaal op vrije inloop, op eentje na.

Note: ik ben zelf (nog) niet op alle onderstaande plekken geweest. Ik vertrouw jullie op de goede tips en kan zelf alleen aanvullen met wat ik online en op de socials heb gelezen. Zie je een fout of heb je een aanvulling? Laat het weten in de comments!

Flexwerkplekken in Amsterdam

2. Kanarie Club

Van de website van Kanarie Club word ik meteen enthousiast. De sfeer, de tone-of-voice, het menu… Hier kun je van half 9 tot laat (aldus de website) terecht om te werken, dansen, spelen, eten en drinken. Het menu is overwegend vegetarisch en de bar bevindt zich in het midden van de ruimte.

Het leuke aan deze locatie is dat er ook ruimte is voor ontspanning. Zo is er een game station, play-area, pingpong- en voetbaltafel, een sjoelbak en er is ook ruimte om in de tuin te zitten. En wil je nou echt de full experience van de Kanarie Club? Ga hier dan flexwerken op de vrijdag. Want dan start om 17:00 uur de DJ en kun je meedoen aan verschillende competities in de game-area.

 • Adres: Bellamyplein 51, 1053 AT Amsterdam
 • Instagram

3. Volkshotel

Het Volkshotel is veel meer dan alleen een hotel. Dat wordt direct duidelijk zodra je de hippe website opent. Naast slapen, kun je er ook dineren (in Canvas), dansen (in Doka), in de sauna of hottub (in de Badplaats) en dus ook werken, in de Werkplaats.

De flexwerkplekken zijn elke dag geopend van 07:30 tot 00:00. Lekker lang dus! En er is genoeg ruimte, wifi en er zijn speciale werkcabines voor bijvoorbeeld een belangrijk telefoontje of overleg. Je kunt er zowel rustige als meer gezellige werkplekjes vinden.

 • Adres: Wibautstraat 150, 1091 GR Amsterdam
 • Instagram

4. House of Watt

Ze noemen zichzelf ‘de meest flexibele ontmoetingsplek van Amsterdam’. Het is dan ook een veelzijdige ontmoetingsplek! Je kunt er werken, in je eentje of in groepen, vergaderen met de juiste benodigdheden zoals flipovers en beamers, een feestje geven, spelletjes doen (zelfs karaoke) en er zijn verschillende events.

De flexwerkplekken hebben ze ingericht op onze vide, met uitzicht op het café. Een speciaal plekje voor de flexwerkers dus. Om zeker te zijn van een plekje, kun je (gratis) reserveren.

 • Adres: James Wattstraat 73, 1097 DL Amsterdam
 • Instagram

Flexwerkplekken in Rotterdam

5. The Tea Lab

Hier hangt een relaxed sfeertje. Er zijn meerdere fijne zitplekken, genoeg stopcontacten en er is ook een rustiger gedeelte om te flexen. Dit gedeelte noemen ze het entresol, waar je uitzicht hebt op de Laurenskerk.

Je zou het niet verwachten, maar bij The Tea Lab hebben ze verschillende soorten heerlijke high tea’s. Een normale, de brunch-variant, vegan en een glutenarme optie. Wil je dit? Dan moet je uiteraard wel even reserveren.

 • Adres: Nieuwe Binnenweg 178A, 3015 BJ Rotterdam
 • Instagram

6. Good Place 2 Work

Deze flexplek is door veel van jullie genoemd als fijne werkplek. Er zijn zowel stille als gezellige ruimtes, je start er makkelijk een boeiend gesprek, kunt verrassende workshops volgen en er zijn maandelijks kennissessies.

Goed om te weten: Good Place 2 Work richt zich op vrouwelijke professionals. Om hier te kunnen flexwerken moet je een lidmaatschap afsluiten. Dit kost €120 per jaar. Daarnaast schaf je een werkbundel aan. ‘De werkbundels zijn voor leden niet alleen om te flexwerken, maar juist ook in te zetten voor de diverse netwerkactiviteiten zoals de kennissessies, werksessies, netwerklunches en borrels en de intervisiegroepen.’

 • Adres: Good Place 2 Work, Elektroweg 11-Z
 • Instagram

Flexwerkplekken in Den Haag

7. Anne&Max

Dit Fresh Food Coffee Café vind je op veel verschillende plekken in Nederland. Er zijn maar liefst 28 vestigingen, waarvan ook 6 in Amsterdam, 1 in Rotterdam, 3 in Utrecht en 4 in Den Haag. Goede koffie, leuke muziek en een huiselijk sfeertje.

Leuk voor tijdens een middag flexwerken: je kunt hier genieten van een heerlijke high tea. Je krijgt dan verschillende soorten brood, hartig beleg, soep, taart, scones en zoetigheden. En: onbeperkt thee. Dit kan vanaf 15:00 uur en je moet het wel even reserveren.

Foto van restaurant Anne & Max.

Bron: Anne&Max

 • Adres: o.a. Kerkplein 4, 2513 AZ Den Haag
 • Instagram

8. Bleyenberg

Verdeeld over 5 verdiepingen vind je bij Bleyenberg horeca en vermaak. Er is een restaurant, rooftop bar, er zijn ruimtes voor meetings en events en je vindt er karaoke booths. Hier kun je je dus wel even vermaken.

Let op: het restaurant en de rooftop van donderdag t/m zondag geopend vanaf 15:00 uur. Maar je kunt er dan wel tot na middernacht blijven. Prima combinatie voor een middag werken met een aansluitend diner!

 • Adres: Grote Markt 10, 2511 BG Den Haag
 • Instagram

Flexwerkplekken in Utrecht

9. Café Keet

Een foto die ik al vaker langs heb zien komen en daardoor staat deze werkplek stiekem al langer op m’n lijstje, maar ik ben er nog niet geweest! Alleen van horen zeggen: een leuke, lichte en speelse plek om je laptop open te klappen. Is het lekker weer? Dan kun je ook buiten zitten, aan het Merwedekanaal.

 • Adres: Kanaalweg 30, 3526 KM  Utrecht
 • Instagram

10. DUBBEL/DWARS

Op het moment van schrijven, zit ik op deze plek. DUBBEL/DWARS, op een centraal gelegen plek aan het begin van de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Vanaf de buitenkant lijkt het een klein tentje, maar via de zijkant loop je naar het achtergedeelte. Dit gedeelte is beschikbaar voor flexwerkers. Er staan lange tafels, er zijn 2 wifi-netwerken en er hangen stopcontacten aan het plafond. Handig!

Ik heb natuurlijk al even op de lunchkaart gespiekt. Er is weinig keuze, wat ik altijd fijn vind, en er zitten zeker lekkere opties tussen! Ik denk dat ik zo voor de ‘N beetje van alles’ ga: een brunchplank met een variatie van gerechtjes van de kaart, om te delen 🙂De koffie en verschillende verse thee-varianten zijn in ieder geval goedgekeurd.

 • Adres: Weerdsingel W.Z. 8, Utrecht, 3513 BA
 • Instagram

11. BROEI

BROEI is iets meer een restaurantje dan een dedicated flexwerkplek. Je moet hier iets beter je best doen om een stopcontact te vinden, maar als je opgeladen van huis vertrekt kom je natuurlijk al een heel eind. Er hangt een huiselijke sfeer in dit vegetarische restaurant. En je kunt er zowel binnen als buiten een lekker plekkie vinden.

Foto van restaurant BROEI in Utrecht.

Bron: BROEI

 • Adres: Oosterkade 24, 3582 AV Utrecht
 • Instagram

Zoek je naar flexwerkplekken in andere delen van Nederland of in het buitenland? Dan is Leave My Desk een handig startpunt van je zoektocht!

Mis je nog een fijne flexwerkplek in deze lijst? Laat het weten in de comments.