SEO

Opvallen in Google? 8 handige SEO-tips [infographic]

0

Hoe mooi je website ook is, als je niet gevonden wordt, bereik je er weinig mee. En dat wil jij als ondernemer, marketeer of eindverantwoordelijke zeker voorkomen. Je website is je online visitekaartje en vaak de eerste kennismaking van potentiële klanten met jouw bedrijf of merk.

Basis in je marketing

Je website is vaak de basis van jouw marketing/communicatie waarnaar allerlei lijntjes lopen. Denk aan social media, je Google-bedrijfspagina, een verwijzing in een flyer, e-mail en noem het maar op. Daarnaast zijn zoekmachines belangrijk als doorgeefluik naar je website. Er vinden namelijk zo’n 6 miljoen zoekopdrachten per minuut plaats. Niet gek dat ‘Googlen’ inmiddels een werkwoord is.

8 SEO-tips

Met zoekmachineoptimalisatie (SEO) kun je hierop inspelen en zorgen dat jouw website beter scoort in de zoekresultaten van zoekmachines. Er zijn verschillende aspecten die je zelf in de hand hebt en bij sommige heb je technische kennis nodig.

Om je op weg te helpen heeft het team van Red Website Design de onderstaande infographic ontwikkeld. Daarin behandelen ze 8 aandachtspunten die belangrijk zijn om je ranking in zoekmachines als Google te verbeteren. Denk aan het zorgen van relevante links van andere websites naar die van jou en interne links van bijvoorbeeld een artikel of nieuwsbericht naar een andere pagina op je website. Zorg er ook voor dat je website op verschillende devices toegankelijk is, met een responsive design. En tegenwoordig is veiligheid, zoals een https-verbinding, een belangrijk criterium van Google waarop je site wordt beoordeeld.

Het wil niet zeggen dat als je deze aandachtspunten volgt, er meteen wonderen gebeuren. Het is ook een kwestie van tijd en geduld. Wil je alle acht aandachtspunten eens rustig bekijken? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Opvallen in Google? 8 SEO-tips [infographic]

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.