Content

Hoe je e-books inzet voor meer zichtbaarheid, klantbinding & conversies

0

Het aanbieden van een e-book biedt talloze voordelen voor zowel lezers als website-eigenaren. Het is een slimme strategie om de zichtbaarheid, conversie en klanttevredenheid te verhogen. In dit artikel bespreek ik de belangrijkste voordelen van het gebruik van e-books. En hoe ze jouw website kunnen helpen groeien.

1. Verhoogde zichtbaarheid en vindbaarheid

Een van de belangrijkste voordelen van het aanbieden van een e-book op jouw website is het verhogen van de zichtbaarheid en vindbaarheid. Ze zijn vaak rijk aan waardevolle en relevante informatie, wat de kans vergroot dat jouw website hoger rankt in de zoekresultaten van Google. Door ze te voorzien van zoekwoordrijke titels en ondertitels, vergroot je de kans dat jouw content gevonden wordt door de juiste doelgroep.

2. Verbeterde conversie

E-books kunnen bijdragen aan het verbeteren van de conversie op jouw website. Door ze gratis aan te bieden met waardevolle informatie, trek je potentiële klanten aan die geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen en autoriteit, waardoor de kans groter is dat bezoekers overgaan tot een aankoop.

3. Klanttevredenheid en klantenbinding

Het aanbieden van e-books kan ook bijdragen aan een hogere klanttevredenheid en klantenbinding. Als bezoekers waardevolle informatie vinden in jouw e-book, zullen zij eerder geneigd zijn om terug te keren naar jouw website en jouw producten of diensten aan te bevelen bij anderen. Dit zorgt voor een hogere klantretentie en een grotere kans op mond-tot-mondreclame

4. Leadgeneratie en e-maillijst opbouw

Het aanbieden van een e-book kan een effectieve manier zijn om leads te genereren en jouw e-maillijst op te bouwen. Door het gratis aan te bieden in ruil voor contactgegevens, zoals een e-mailadres, kun je een lijst opbouwen van geïnteresseerde potentiële klanten. Met deze lijst kun je vervolgens gerichte e-mailcampagnes opzetten om jouw producten of diensten te promoten.

5. Positioneer jezelf als een expert

Tot slot helpt het aanbieden van een e-book op jouw website om jouw expertise te tonen en autoriteit op te bouwen binnen jouw branche. Door waardevolle en informatieve content te delen in de vorm van een e-book, positioneer je jouw bedrijf als een kennisleider en betrouwbare bron van informatie. Dit kan helpen om het vertrouwen van jouw bezoekers te winnen en hen te overtuigen om voor jouw producten of diensten te kiezen.

Voorbeelden van e-books

Laten we enkele voorbeelden bekijken van ondernemingen die volop gebruik maken van de voordelen van e-books. Het schrijven van een e-book kan namelijk eenmalig gebeuren en daarna blijvend worden aangeboden.

Hieronder staan twee voorbeelden van bedrijven die met succes een e-book hebben ingezet:

1. Parkd

Parkd.com (de snelst groeiende B2B parkeerprovider in Nederland) geeft een perfect voorbeeld. Via hun website kan je een e-book downloaden waarbij je tal van tips & tricks kan leren om geld te besparen op je huidige parkeerkosten.

Screenshot van Parkd-website waarop een e-book wordt aangeboden

Bron: Parkd.com

2. Arthur’s Breakfast Box

Arthur’s Breakfast Box biedt een e-book aan voor meal prepping. Het e-book is een slimme marketingstrategie, omdat het de klanten stimuleert om thuis hun eigen ontbijt te maken met de recepten van de zaak. Door het delen van de recepten kunnen klanten een voorproefje krijgen van de culinaire creativiteit van Arthur’s Breakfast Box en kunnen ze meer betrokken raken bij de zaak. Bovendien kan het delen van de recepten op lange termijn zorgen voor een hogere klantloyaliteit, omdat klanten de recepten kunnen blijven gebruiken en daardoor vaker aan de ontbijtzaak zullen denken.

Hoe begin je aan een e-book?

Nu je de voordelen van het aanbieden van e-books begrijpt, wil je misschien weten hoe je aan de slag kunt gaan. Hieronder vind je enkele stappen die je kunt volgen om jouw eigen e-book te creëren:

1. Kies een onderwerp

Het eerste wat je moet doen, is een onderwerp kiezen dat interessant en relevant is voor jouw doelgroep. Denk na over wat jouw publiek zou willen leren en welke vragen ze beantwoord zouden willen hebben.

2. Doe onderzoek

Voordat je begint met schrijven, is het belangrijk om wat onderzoek te doen naar jouw onderwerp. Verzamel informatie uit betrouwbare bronnen en zorg ervoor dat je de feiten controleert voordat je ze in jouw e-book opneemt.

3. Stel een outline op

Om ervoor te zorgen dat jouw e-book goed gestructureerd en gemakkelijk te lezen is, is het een goed idee om een ​​outline op te stellen voordat je begint met schrijven. Dit kan je helpen om de inhoud van jouw e-book te organiseren. En ervoor zorgen dat je alle belangrijke informatie behandelt.

4. Publiceer en promoot

Als je tevreden bent met jouw e-book, is het tijd om het te publiceren op jouw website. Zorg ervoor dat je jouw e-book promoot via jouw website, sociale media en andere kanalen om het bereik te vergroten.

Conclusie

Het aanbieden van e-books op jouw website biedt verschillende voordelen. Het kan bijdragen aan een verhoogde zichtbaarheid en vindbaarheid en een verbeterde conversie. Maar ook aan een hogere klanttevredenheid en klantenbinding, leadgeneratie en e-maillijst-opbouw, en het tonen van expertise en autoriteit. Door waardevolle en relevante informatie te delen in de vorm van e-books, kan jouw bedrijf zich positioneren als een kennisleider en betrouwbare bron van informatie.

De voorbeelden van Parkd.com en Arthur’s Breakfast Box laten zien hoe e-books kunnen worden ingezet als slimme marketingstrategie. Parkd.com deelt tips en tricks om geld te besparen op parkeerkosten, terwijl Arthur’s Breakfast Box klanten inspireert met recepten voor mealprepping. Beide bedrijven bieden waardevolle informatie aan die klanten kunnen helpen, waardoor zij een hogere klantretentie en meer mond-tot-mondreclame kunnen realiseren.

Kortom, het aanbieden van e-books op jouw website is een slimme manier om waardevolle informatie te delen met jouw doelgroep. En kan bijdragen aan het vergroten van het succes van jouw bedrijf.