Online marketing

Het belang van branding: 10 statistieken [infographic]

0

Als ondernemer wil je jouw verhaal vertellen. Jouw visie laten zien op de branche waarin je werkzaam bent. Je wil een bepaald gevoel en een emotie overbrengen op je doelgroep. Ze binden met jouw organisatie. Branding is eigenlijk een must voor ieder bedrijf; groot of klein, startend of al decennia actief.

Branding is meer dan een logo ontwerpen of een huisstijl laten ontwikkelen. Er spelen verschillende factoren mee. Het belang van branding, ook voor jouw bedrijf, heeft Oberlo visueel gemaakt met de onderstaande infographic. Hiervoor verzamelden ze feiten en cijfers.

Authenticiteit en transparantie

Als eerste komt duidelijk naar voren dat het bij branding gaat om authenticiteit. Uit een onderzoek van Stackla die de makers van de visual aanhalen, blijkt dat 88 procent van de consumenten dit als cruciaal punt noemen bij het beslissen welk merk of bedrijf ze leuk vinden en steunen. Zie het als de sleutelfactor.

Daarnaast blijkt uit een onderzoek onder Amerikaanse consumenten dat bijna de helft meer zou betalen voor merken die ze vertrouwen. Ook transparantie is een belangrijk aandachtspunt. Drie op de vier consumenten geeft aan dat transparante communicatie belangrijker is geworden na de COVID-pandemie.

Branding? Het oog wil ook wat…

Ook kleuren zijn een belangrijk aandachtspunt. Ze beïnvloeden hoe consumenten naar jouw organisatie kijken en ze roepen een bepaalde emotie op. Wanneer je een kenmerkende kleur gebruikt kan deze de herkenning zelfs met 80 procent verhogen. Wat zeg nou zelf, bij welke merken denk jij bij de kleur rood, geel of blauw. Grote kans dat we dezelfde merken noemen. En de eerste klap is een daalder waard gaat zeker op: het duurt 0,05 seconden voor consumenten om een eerste indruk van een merk te vormen bij het zien van de website.

Ben je nieuwsgierig naar alle feiten en cijfers uit de onderstaande infographic? Scrol dan naar beneden. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.