Social media

LinkedIn InMail als effectief communicatiemiddel met deze 5 tips [infographic]

0

Wellicht ben je een dagelijkse gebruiker of kijk je er nauwelijks in. De ‘mailbox’ van het zakelijke platform LinkedIn is een handig communicatiemiddel om persoonlijke berichten te versturen en een-op-een-contact te onderhouden met leden uit jouw netwerk. Met LinkedIn InMail gaat dat nog een stapje verder. We delen 5 tips.

Wat is InMail?

Voordat we de tips met je delen is het wellicht goed om te weten wat LinkedIn InMail precies is. Want de kans is groot dat je deze functie niet kent. Niet zo gek, want het is een Premium-functie; een optie waar je toegang tot krijgt als je beschikt over een Premium-account.

Het verschil met de ‘reguliere’ mailbox in je LinkedIn-profiel is dat je met InMail directe berichten kunt sturen naar gebruikers die geen deel uitmaken van jouw netwerk op LinkedIn. Voor bedrijven en ondernemers is dat een interessante manier om nieuwe mensen te bereiken voor bijvoorbeeld het werven van nieuwe werknemers of het genereren van leads.

Maak een goede indruk met deze tips

Als je InMail wil toepassen als communicatiemiddel, of je bent er al mee bekend maar nog zoekende, dan zouden deze tips van Brafton uit de onderstaande infographic je wellicht op weg kunnen helpen. Je wil immers een goede eerste indruk maken en niet overkomen als spammer. Mocht je het overwegen om een campagne via InMail te versturen, zorg er dan voor dat je goed overweegt wie de afzender is. Laat een stagiair bijvoorbeeld niet het bericht versturen, maar een leidinggevende of expert binnen jouw organisatie die kennis van zaken heeft van het onderwerp waarover je campagne gaat.

Een andere tip is het toevoegen van banners in je bericht die aansluiten bij het onderwerp. Dit versterkt de boodschap. Verstuur ook niet te lange berichten, maar houd je boodschap kort en bonding.

Ben je nieuwsgierig naar de andere tips om LinkedIn InMail in te zetten als communicatiemiddel? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.