Nieuws

Meta-update: voeg sitelinks toe aan je campagne

0

Wat Google kan, dat kunnen wij ook. Dit zal Mark Zuckerberg, niet voor de eerste – en laatste – keer gedacht hebben. Het lag dan ook redelijk in de lijn der verwachting, maar het is zover: je kunt nu ook sitelinks toevoegen aan je Meta campagnes! Hieronder lees je meer over de update en hoe je deze instelt voor jouw social campagne.

Introductie van sitelinks aan Meta Ads

Meta introduceerde onlangs de mogelijkheid om sitelinks toe te voegen aan advertenties. Voor veel adverteerders een bekend begrip. Binnen Google is dit namelijk al een aantal jaar mogelijk. Met de toevoeging van sitelinks wil Meta meer mogelijkheden geven aan adverteerders om hun advertenties uit te breiden met relevante bedrijfs- of productinformatie.

Wat zijn sitelinks ook alweer?

Even een snelle opfriscursus? Komt ‘ie. Een sitelink is een extra linkje dat je toevoegt aan een campagne. Hiermee zorg je ervoor dat je in plaats van één, meerdere landingspagina’s toevoegt aan een advertentie. Bij Google is dit zowel organisch als betaald al een tijdje (lees: jaren) zichtbaar. Check bijvoorbeeld onderstaand voorbeeld, met het zoekresultaat van Frankwatching binnen Google.

Voorbeeld Sitelinks Google van Frankwatching

Sitelinks binnen Meta

Bovenstaand voorbeeld is nog van Google, maar dit wordt nu dus ook beschikbaar voor jouw Meta campagnes. Een mooie toevoeging, want het biedt mooie kansen om meer impact te maken met jouw campagnes.

Een aantal voordelen om sitelinks toe te voegen:

🔗 Je doelgroep navigeert makkelijker en sneller naar de gewenste pagina op je website.

🔗 Je deelt extra bedrijfsinformatie met slimme teksten in de links.

🔗 Je licht verschillende categorieën uit van je producten of diensten.

🔗 Je haakt in op acties, zoals tijdelijke kortingscodes.

Ik ben niet altijd fan van de nieuwe features die Meta introduceert (Hoi, Meta Verified), maar van deze nieuwe feature ga ik zeker gebruikmaken. Jij ook? Tijd voor een stappenplan! Want als Meta-adverteerder weet jij net als ik: het heeft altijd weer wat haken en ogen om dit toe te voegen aan een advertentie.

Zo voeg je sitelinks toe aan Meta Ads

 1. Ga naar je Meta-advertentiebeheer.
 2. Zet een nieuwe campagne op met de knop + Maken.
 3. Selecteer een van de volgende advertentiedoelstellingen: Verkeer, BetrokkenheidLeads of Verkoop.
  • Als je Verkoop hebt geselecteerd als je advertentiedoelstelling, schakel dan Een catalogus gebruiken uit op campagneniveau. 
 4. Voer je campagnedetails in zoals je dit gewend bent en ga naar je Advertentieset.
 5. Selecteer in het gedeelte “Conversie” Website als conversielocatie.
 6. Voer je advertentiesetdetails in zoals je dit gewend bent en ga naar je Advertentie.
 7. Selecteer in het gedeelte Advertentie-instellingen Handmatige upload voor je advertentiemateriaalbron en selecteer Eén afbeelding of video als je indeling.
 8. Ga naar Advertentiebronnen* en voer een website-URL in om automatisch informatie, zoals sitelinks, aan je advertentie toe te voegen.
 9. Voeg nu handmatig je sitelinks toe, of selecteer de sitelinks die Meta automatisch heeft gevonden.
Voorbeeld van Sitelinks binnen Meta. Bron: Facebook

 

*Zie jij het gedeelte “Advertentiebronnen” nog niet?

Dat zou zomaar kunnen. Op dit moment rolt Meta advertentiebronnen nog uit binnen diverse regio’s en advertentieaccounts. Je hebt misschien dus nog even geduld nodig. Houd dit dus in de gaten binnen je eigen advertentieaccount. Maar let op! De optie zal in elk geval pas zichtbaar zijn als je een nieuwe campagne opzet. Bij je bestaande campagnes zal de functie waarschijnlijk niet beschikbaar zijn. Je kunt dit dus zo nu en dan even testen door een nieuwe campagne als concept op te zetten. Zo zie je vanzelf wanneer de sitelinks-optie voor jou beschikbaar is.

Goed om rekening mee te houden

 • Als je de doelstelling “App-promotie” selecteert, worden sitelinks niet ondersteund.
 • Binnen Meta Ads moet je minimaal 3, maximaal 20 sitelinks selecteren.
 • De sitelinks worden onderaan je advertentie toegevoegd, waardoor je deze dus onder je koptekst ziet staan.
 • De sitelinks krijgen standaard dezelfde UTM’s mee die je hebt toegevoegd in het gedeelte Bijhouden, zodat je het succes hiervan kunt meten.
 • Advertenties met sitelinks worden alleen getoond in de advertentieplaatsing “Facebook-overzicht”.

Succes met het testen van deze nieuwe feature!