Partnercontent

Case: hoe chatbot Laura een grote rol speelt in de zorg

0

AI kan óók in de zorg veel betekenen. Met de inzet van een chatbot worden bijvoorbeeld veelgestelde vragen van patiënten beantwoord en automatisch afspraken ingepland. Welke andere voordelen biedt een chatbot voor je organisatie in de zorgsector? In dit artikel delen we een verhaal over innovatie, holistische zorg en efficiënte patiëntcommunicatie, waarbij AI de norm bepaalt.

We kijken naar Kiesz, een praktijk die niet alleen kijkt naar tandheelkundige problemen, maar ook naar het grotere geheel: het bevorderen van de gezondheid en het algeheel welzijn van de patiënt. Communicatie is daarbij onmisbaar. Daarom komt chatbot Laura om de hoek kijken, en neemt een grote rol aan.

Technologie voor innovatie 

Innovatie en vooruitgang zijn belangrijk om relevant en onderscheidend te blijven. Steeds meer organisaties investeren in geavanceerde technologieën. Zo ook Kiesz, met als doel om hun zorg te verbeteren. Eigenaar en tandarts David Smitz zocht contact met Watermelon, volgde een interactieve demo en al snel ontstond chatbot Laura. 

Laura is een digitale assistent voor zowel praktijkmedewerkers als patiënten. Een chatbot, zoals Laura, maakt communicatie gemakkelijker en toegankelijker dan ooit tevoren.

Praktijk Kiesz achter een laptopscherm

Verlicht de lasten

Maar hoe ziet een chatbot eruit in de communicatie rondom zorg? Laura helpt patiënten met het maken van afspraken, het beantwoorden van vragen en het geven van (extra) informatie. 

Het voordeel is dat de bot de toegankelijkheid verhoogt en de administratieve lasten verlicht. Het personeel kan zich nu richten op complexere taken. Een geavanceerde chatbot kan personeelstekorten aanpakken in je organisatie door bepaalde taken te automatiseren.

Zorgvuldig omgaan met gegevens

Hoor ik je nu denken: en hoe zit het met privacy en veiligheid? Vooral in de wereld van gezondheidszorg zijn privacy en dataveiligheid cruciaal. Het waarborgen van de veiligheid en betrouwbaarheid van patiëntgegevens is noodzakelijk. Ook in jouw organisatie wil je zorgvuldig omgaan met gegevens. 

Watermelon heeft hier zorgvuldig over nagedacht en zorgt ervoor dat ze aan alle wet- en regelgeving voldoen. De informatie die je deelt met de chatbot is beschermd door strenge beveiligingsprotocollen en versleutelingsmaatregelen. Kortom: jouw (persoonlijke) informatie is compleet veilig. 

Automatisering met ‘Acties’ 

Je hebt de mogelijkheid om processen te automatiseren. Je doet dit met behulp van de feature genaamd ‘Acties’. Deze feature maakt, via simpele instructies, de integratie mogelijk met vrijwel elk softwareplatform of API. Een absolute revolutionaire stap in de wereld van AI.

Met Acties slagen we erin allerlei processen te automatiseren, waaronder het maken van afspraken – David Smitz, eigenaar en tandarts

Integreren met een planningstool

Deze feature heeft Kiesz geholpen niet alleen de werkdruk te verlichten, maar ook de algehele efficiëntie van de praktijk te verbeteren. Door ‘Acties’ te gebruiken, kon Kiesz een integratie tot stand brengen met hun eigen planningstool. Hierdoor kon chatbot Laura automatisch afspraken inplannen tussen patiënten en tandartsen. Dit heeft niet alleen geleid tot een aanzienlijke tijdsbesparing voor het personeel, maar ook tot een soepelere en snellere afspraakplanning voor de patiënten. 

Praktijk Kiesz kijkt naar tool

Een verschuiving in werkzaamheden 

In veel vakgebieden kampen we met een personeelstekort. Door veranderingen te realiseren in de dagelijkse werkzaamheden, kun je de efficiëntie verbeteren en de werkdruk verlichten. Zo ben je extra zuinig op de energie, motivatie en tevredenheid van je medewerkers. 

Een chatbot, zoals Laura, kan dus helpen met de routinematige taken. De medewerkers hebben hierdoor meer concentratie voor taken, waarbij persoonlijk contact belangrijk is. In de zorg gaat dit over het ontvangen van patiënten in de praktijk en het behandelen van de patiënten in de stoel. Door de menselijke touch creëer je een warme en gastvrije sfeer.

Het gevolg: een verbeterde werkomgeving waarin medewerkers zich meer voldaan voelen. Je klanten worden verwelkomd door een hartelijke ontvangst door een vrolijke baliemedewerker!

Een samenwerking voor de toekomst 

Kiesz heeft samengewerkt met Watermelon. Hierdoor is de praktijk compleet voorbereid op de toekomst. Je kunt innovatie, technologie en de focus op klanten combineren, waardoor je je organisatie blijft moderniseren en ontwikkelen. Je omgeving verandert misschien, maar met de juiste technologieën blijf je vooroplopen.